Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πιο κοντά η δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ στην Πεύκη

Πιο κοντά η δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ στην Πεύκη

Προχωράνε οι διαδικασίες για την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ αυτοκινήτων στην Πεύκη.

Λύση για το πρόβλημα της στάθμευσης στην ευρύτερη περιοχή της Πεύκης δρομολογείται στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης αφού υπογράφηκε η σύμβαση για τις μελέτες ωρίμανσης που αφορούν τα υποέργα της Πράξης «Ανάπτυξη Αστικών Περιοχών του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης» συνολικού προϋπολογισμού 10.704.000€.

Το πρώτο σκέλος αφορά στο σύνολο των μελετών τεχνικών και υποστηρικτικών για την κατασκευή υπογείου χώρου στάθμευσης και της υπερκείμενης πλατείας στην Κεντρική Πλατεία Πεύκης (αρχιτεκτονική, στατική, ηλεκτρομηχανολογική, τοπογραφική, κυκλοφοριακή μελέτη).

Πρόκειται για ένα έργο που διεκδικεί ο Δήμος από την περίοδο Δημαρχίας Παύλου Καμάρα, όταν αποκτήθηκε το ακίνητο, και εκπονούνται όλες οι απαραίτητες μελέτες, ενώ η χρηματοδότηση ύψους 4.563.200,00€. έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Το δεύτερο σκέλος αφορά στη βιοκλιματική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, με έμφαση στην ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία και συμπεριλαμβάνει ειδική αρχιτεκτονική μελέτη, ηλεκτρομηχανολογική μελέτη, τοπογραφική μελέτη και μελέτη φυτοτεχνικής διαμόρφωσης. Η χρηματοδότηση του έργου ύψους 5.799.067€ επίσης έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τον Δήμο μας. Μια προσπάθεια πολλών ετών που ξεκίνησε επί Δημαρχίας Καμάρα και είχα την τιμή να είμαι Αντιδήμαρχός του, όταν ως Δήμος αποκτήσαμε τον χώρο. Πλέον ξεκινά η εκπόνηση όλων των απαιτούμενων μελετών, αξιοποιώντας και τις υπάρχουσες προμελέτες από τις υπηρεσίες μας, ενώ έχει βρεθεί και η χρηματοδότηση για την κατασκευή της Κεντρικής Πλατείας της Πεύκης και του υπόγειου πάρκινγκ».

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024