Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Διέγραψε τρεις βουλευτές των Σπαρτιατιών ο Βασίλης Στίγκας

Διέγραψε τρεις βουλευτές των Σπαρτιατιών ο Βασίλης Στίγκας

Τι αναφέρει στην επιστολή του στον Κώστα Τασούλα

Στη διαγραφή τριών βουλευτών των Σπαρτιατών προχώρησε ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Βασίλης Στίγκας, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, μετά την απομόνωσή του από την κοινοβολευτική του ομάδα.

Ο κ. Στίγκας, που εμφανίστηκε στη συζήτηση στη Βουλή ως «πρόεδρος χωρίς βουλευτές», αφού βρέθηκε μόνος του στα έδρανα, κατηγόρησε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς τους βουλευτές του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι κύριοι που λείπουν είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα, εξωκοινοβουλευτικά κέντρα».

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να μιλήσει για ξένα κέντρα που παραπέμπουν σε «greek mafia» ή Δον Κορλεόνε.

Τη διαλυτική κατάσταση υπογράμμισε και στο σχόλιο του ο Προέδρος της Βουλής, κ. Τασούλας: «Απ’ ό,τι κατάλαβα από τα όσα είπατε, εκπέμψατε το κύκνειο άσμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός σας και περιμένω εγγράφως μια τέτοια διατύπωση αυτής της εξελίξεως, για να εκδοθεί και η απαραίτητη ληξιαρχική πράξη».

Λίγη ώρα αργότερα, ο Βασίλης Στίγκας με επιστολή του διέγραψε τους βουλευτές Ιωάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά και Ιωάννη Κόντη.

«Δεν νοείται σε μια κοινοβουλευτική ομάδα οι βουλευτές να δρουν αυτοβούλως και κατά μόνας, εκβιάζοντας τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας, εξυπηρετώντας άλλου σκοπούς».

«Ίσως καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες»

Ολομέτωπη επίθεση προς τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σπαρτιατών, που απουσίαζαν από τη σημερινή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τις φωτιές, εξαπέλυσε στην αρχή της ομιλίας του ο Βασίλης Στίγκας.

Ο πρόεδρος του κόμματος έμεινε σήμερα μόνος του στα έδρανα, καθώς ουδείς από τους βουλευτές του θέλησε να δώσει το «παρών» στη συζήτηση στη Βουλή, δείχνοντας έτσι ότι άλλη μία… ανταρσία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο κ. Στίγκας κατηγόρησε τους βουλευτές του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα, εξωκοινοβουλευτικά κέντρα», κάνοντας λόγο, μάλιστα, για κέντρα που παραπέμπουν σε «greek mafia» ή Δον Κορλεόνε.

Με αυτό τον τρόπο, σχολίασε τον τρόπο με τον οποίο διαπιστώνει και ο ίδιος πλέον ότι πραγματικός αρχηγός του μορφώματος, του οποίου τυπικά προϊσταται, είναι ο έγκλειστος στις φυλακές, μετά την καταδίκη του για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ηλίας Κασιδιάρης.

Όπως σημείωσε, μάλιστα, αυτοί «οι κύριοι λείπουν, ενώ η χώρα καίγεται».

Ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος, ο οποίος έχει ευχαριστήσει δημοσίως, για τη βοήθεια του, τον καταδικασμένο νεοναζί Κασιδιάρη, έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τον εαυτό του βαθιά… δημοκράτη, λέγοντας «εγώ δεν φοβάμαι, στέκομαι και θα στέκομαι όρθιος».

«Θα είδατε κάποιες εικόνες σήμερα. Αρχηγός να μην έχει δίπλα τους βουλευτές του. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά και ίσως καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες», δήλωσε ο Βασσίλης Στίγκας, σχολιάζοντας την επιλογή των 11 βουλευτών του να απέχουν από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024