Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σπαρτιάτες: Υπό διάλυση το ακροδεξιό κόμμα -  «Πόλεμος» για την ηγεσία και το «μπαγιόκο»

Σπαρτιάτες: Υπό διάλυση το ακροδεξιό κόμμα – «Πόλεμος» για την ηγεσία και το «μπαγιόκο»

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας επικαλέστηκε «προσωπικούς λόγους» για την αναβολή της συνεδρίασης της ΚΟ του ακροδεξιού κόμματος.

Μαίνεται ο «εμφύλιος» στους Σπαρτιάτες, με τον πρόεδρο του ακροδεξιού κόμματος Βασίλη Στίγκα να επικαλείται «προσωπικούς λόγους» και έτσι να αναβάλλεται η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η ΚΟ των Σπαρτιατών είχε ξεκινήσει στις 28 Αυγούστου, ωστόσο είχε διακοπεί με ομόφωνη απόφαση. Η συνεδρίαση αναμένεται να συνεχιστεί αύριο Πέμπτη, με τον πρόεδρο του κόμματος να παίζει μεν «κατενάτσιο», να έχει χάσει δε τον έλεγχο του κόμματός του από την ομάδα των βουλευτών που στηρίζουν τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και πρώην υπαρχηγό της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Άλλωστε, οι Σπαρτιάτες έχουν βγάλει ανακοίνωση υποστήριξης στην υποψηφιότητα Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων (με τη σύμφωνη γνώμη του Στίγκα που υποχώρησε στο συγκεκριμένο ζήτημα).

Τι διακυβεύεται

Ο «πόλεμος» γίνεται τόσο για την ηγεσία του ακροδεξιού κόμματος, όσο και για την κρατική χρηματοδότηση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, οι βουλευτές που στηρίζουν τον Ηλία Κασιδιάρη επιθυμούν να γίνει άμεσα συνέδριο του κόμματος και να «εξοστρακίσουν» τον Βασίλη Στίγκα.

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών επιχειρεί να πείσει τέσσερις από τους βουλευτές του κόμματος, έτσι ώστε να συνεχίσει να διαθέτει δική του ΚΟ (αφού χρειάζονται τουλάχιστον πέντε βουλευτές) και τα σχετικά προνόμια που απορρέουν από κάτι τέτοιο.

Υπενθυμίζεται ότι εννιά βουλευτές είχαν ταχθεί υπέρ του συναδέλφου τους Κωνσταντίνου Φλώρου που είχε τρέξει να τοποθετηθεί υπέρ Κασιδιάρη από το βήμα της Βουλής σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Κοραή, ο Ηλίας Κασιδιάρης προωθεί ήδη δύο άτομα από την ΚΟ των Σπαρτιατών για τον ρόλο του αρχηγού.

Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ, ο άσος που κρατά στο μανίκι του ο Βασίλης Στίγκας είναι ότι με βάση το καταστατικό των Σπαρτιατών, οποιοσδήποτε πολίτης καταθέτει αίτημα για να γίνει μέλος του κόμματος πρέπει να έχει την υπογραφή του προέδρου, δηλαδή του ίδιου.

Ο «πόλεμος» ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν αφορά μόνο την ηγεσία (για την οποία έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα όσοι στηρίζουν Κασιδιάρη), αλλά και για το ποιος θα διαχειριστεί το ένα εκατομμύριο ευρώ της κρατικής χρηματοδότησης.

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024