Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βασίλης Στίγκας: «Δεν είμαι ούτε μπροστινός, ούτε εντολοδόχος» - Μαίνεται η κρίση στους Σπαρτιάτες, πότε θα γίνει η ΚΟ μετά τον «εμφύλιο»

Βασίλης Στίγκας: «Δεν είμαι ούτε μπροστινός, ούτε εντολοδόχος» – Μαίνεται η κρίση στους Σπαρτιάτες, πότε θα γίνει η ΚΟ μετά τον «εμφύλιο»

Μαίνεται η κρίση στους Σπαρτιάτες, έναν μήνα και τρεις ημέρες μετά την είσοδό τους στη Βουλή. Τι είπε ο Βασίλης Στίγκας για τους βουλευτές που στηρίζουν τον καταδικασμένο νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη.

«Ούτε μπροστινός, ούτε εντολοδόχος» δεν είναι ο Βασίλης Στίγκας, σύμφωνα με δηλώσεις τους στο περιστύλιο της Βουλής, μία μέρα μετά το «άδειασμά» του από εννέα βουλευτές των Σπαρτιατών που στηρίζουν τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και πρώην υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών δήλωσε ότι η ΚΟ του κόμματος θα συγκληθεί την ερχόμενη εβδομάδα έτσι ώστε να συζητηθούν τα «χθεσινά δυσάρεστα γεγονότα», όπως τα χαρακτήρισε.

Όπως είναι φανερό, μαίνεται η κρίση στους Σπαρτιάτες, έναν μήνα και τρεις ημέρες μετά την είσοδό τους στη Βουλή.

«Εντολές δεν έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου»

«Όπως έχω δηλώσει κατ’ επανάληψή το να σε στηρίξει ένας άνθρωπος και να πεις ένα ευχαριστώ από ευγνωμοσύνη δε σημαίνει τίποτα. Εκείνο που έχω να δηλώσω και το ’χω ξαναπεί βεβαίως είναι ότι ποτέ στη ζωή μου δεν υπήρξα ούτε μπροστινός ούτε εντολοδόχος», δήλωσε ο Βασίλης Στίγκας.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «εντολές δεν έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου ούτε πρόκειται να πάρω από κανέναν. Ενεργώ αυτοβούλως και βεβαίως σε συνεννόηση με τους βουλευτές μου».

Για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

«Μετά τα χθεσινά δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν στην κοινοβουλευτική μας ομάδα πράγματα, τα οποία δεν άρεσαν σε κανέναν, αποφασίσαμε να γίνει σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας την επόμενη εβδομάδα και να λυθούν τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί. Νιώθουμε και οφείλουμε ένα μεγάλο σεβασμό στους 241.000 ψηφοφόρους μας που μας ψήφισαν μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας έβαλε στο ελληνικό κοινοβούλιο. Επομένως δεν μπορούμε έτσι να τινάξουμε τα πάντα στον αέρα και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και ό,τι πρέπει να σταθούμε όλοι μαζί ενωμένοι σαν γροθιά στις δύσκολες ώρες και στα μεγάλα προβλήματα που έρχονται για τη χώρα μας», είπε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών.

Για το πανό για τον Τσίπρα και τις σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή

Ο Βασίλης Στίγκας: «Το πανό που σηκώσαμε μέσα στο ευρωκοινοβούλιο υποδηλώνει ότι ο κύριος Τσίπρας όντως ήταν, και είναι, και θα παραμείνει προδότης. Αυτό δεν αναιρεί κάτι. Απλά να σας υπενθυμίσω ότι τον κύριο Φουντούλη που με κάλεσε στο ευρωκοινοβούλιο τον είχα γνωρίσει προσωπικά μέσα από τις εκπομπές που έκανα τον είχα καλεσμένο. Επομένως δεν νομίζω να υπάρχει κάτι μεμπτό. Ο κύριος Λαγός με είχε φωνάξει ως παρουσιαστή σε κάποιες εκπομπές που έκανε άμισθος. Έκανα 3-4 εκπομπές και έφυγα. Δεν νομίζω να είναι κάτι μεμπτό και δεν θέλω να ξανάρθουμε πάλι στα ίδια και στα ίδια. Ουδέποτε υπήρξα στέλεχος ούτε της ΕΛΑΣΥΝ ούτε της Χρυσής Αυγής», υποστήριξε ο ίδιος.

«Και μόνος μου να μείνω…»

«Θέλω να προσφέρω ανιδιοτελώς στην πατρίδα μου και στον ελληνικό λαό για μένα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Όποιος θέλει να μείνει, ας μείνει. Και όποιος θέλει να φύγει ας φύγει. Εγώ και μόνος μου να μείνω θα κάνω αυτά που πρέπει να κάνω», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, αναγνωρίζοντας ότι κινδυνεύει να μείνει χωρίς ΚΟ.

Υπήρξε επικοινωνία βουλευτών με Κασιδιάρη;

Για το εάν υπήρξε επικοινωνία βουλευτών των Σπαρτιατών με Κασιδιάρη, ο κ. Στίγκας είπε: «Αυτό δεν το γνωρίζω, ειλικρινά δεν το γνωρίζω. Εμένα δε μ’ έχει πάρει κανένας τηλέφωνο και δε συνομιλώ με κανέναν. Αυτό είναι κάτι δεδομένο για το Βασίλη το Στίγκα. Και σας είπα ότι εντολές δεν έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου ούτε πρόκειται να πάρω από κανέναν.

Ενεργώ αυτοβούλως και βεβαίως σε συνεννόηση με τους βουλευτές μου έχουνε γίνει κι άλλα πράγματα δηλαδή πράγματα που έχουμε συζητήσει νομοσχέδια ή οτιδήποτε άλλο και τόσο προσέχω να το πω έτσι ώστε να μην κάνουν κάποια λάθη. Είναι καινούριοι και αυτοί, δεν έχουν πολιτική εμπειρία αλλά πάντοτε στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής ομάδας, τίποτε άλλο, εντάξει; Ευχαριστώ πολύ».

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024