Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τήνος: Συντετριμμένη η οικογένεια του 3χρονου παιδιού που πνίγηκε και πέθανε από σταφύλι -Τι λένε οι γιατροί

Τήνος: Συντετριμμένη η οικογένεια του 3χρονου παιδιού που πνίγηκε και πέθανε από σταφύλι -Τι λένε οι γιατροί

Το αγοράκι βρισκόταν στο σπίτι μαζί με την κοπέλα που το πρόσεχε, η οποία του έδωσε να δοκιμάσει ρώγες σταφυλιού.

Για τον χαμό του 3χρονου αγοριού, που έφυγε από τη ζωή έπειτα από πνιγμό που είχε τρώγοντας σταφύλι, θρηνεί η Τήνος.

Η οικογένειά του παιδιού είναι «παγωμένη» χωρίς να μπορεί να πιστέψει πως έφυγε τόσο άδικα το αγγελούδι της. Παράλληλα επιρρίπτει ευθύνες για ελλιπή στελέχωση του κέντρου Υγείας Τήνου με το υπουργείο Υγείας απάντησε πως έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως και ιατρικώς δυνατόν για να σωθεί το παιδί.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το αγοράκι βρισκόταν στο σπίτι μαζί με την κοπέλα που το πρόσεχε, η οποία του έδωσε να δοκιμάσει ρώγες σταφυλιού. Δυστυχώς, το παιδάκι δεν τις κατάπιε σωστά, με αποτέλεσμα να φράξει ο αεραγωγός και να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με το MEGA, το άτυχο παιδάκι κατάπιε 5 συνολικά ρώγες, με μία από αυτές να κολλάει σε σημείο που δεν μπορούσε να ανασάνει.

Βλέποντας τη κατάστασή του, η νταντά το πήρε αγκαλιά και έτρεξε εκτός σπιτιού για να ειδοποιήσει τον πατέρα του, ο οποίος βρισκόταν σε κοντινή απόσταση. Μαζί πήγαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το παιδί στο αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται λίγα μέτρα από το σπίτι, ώστε να δοθούν άμεσα οι πρώτες βοήθειες. Οι Αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν γνώσεις πρώτων βοηθειών, έκαναν προσπάθειες ανάταξης βγάζοντας δύο ρώγες από το στόμα του αλλά το παιδί δεν ανέπνεε.

Από εκεί οι αστυνομικοί έβαλαν το παιδί στο περιπολικό και γρήγορα το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας. Οι γιατροί, επί σχεδόν μία ώρα κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το κρατήσουν στη ζωή αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να το σώσουν.

Η σορός του παιδιού μεταφέρθηκε για νεκροψία στον Πειραιά, της οποίας το πόρισμα αναμένεται. Χθες το απόγευμα της Τετάρτης, τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό ναό Τριών Ταξιαρχών, στην Τήνο.

«Μπορεί το παιδί μου να ζούσε…»

Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του 3χρονου αγοριού, αναφέροντας ότι το Κέντρο Υγείας της Τήνου είναι «στελεχωμένο, προκειμένου να καλύπτει καθημερινά και έκτακτα περιστατικά», ενώ περιγράφει όσα συνέβησαν από τη στιγμή που το παιδάκι μεταφέρθηκε εκεί.

Ο πατέρας του παιδιού, άφησε αιχμές υποστηρίζοντας πως «αν δεν ήταν τόσο υποστελεχωμένο το Κέντρο Υγείας Τήνου για 20.000 κατοίκους το καλοκαίρι, μπορεί και να υπήρχε ελπίδα και το παιδί να ζούσε τώρα».

Μιλώντας στο Mega, ο πατέρας του άτυχου αγοριού δήλωσε:  «Έτρεξα και η αστυνομία τα έκανε όλα τέλεια, έτρεξε πάρα πολύ, έτρεξα και εγώ. Οι γιατροί που ήρθαν, ήταν όλοι ιδιώτες εξωτερικοί για να βοηθήσουν. Μέσα υπήρχαν κάτι γιατροί, δεν ξέρω στο αγροτικό τι κάνουν και κάτι νοσηλευτές παιδάκια, δεν είναι ότι κατηγορώ τα παιδάκια ή τους αγροτικούς γιατρούς αλλά η εμπειρία σώζει ζωές. Θα γυρίσω σήμερα να κάνω την κηδεία του παιδιού. Να μην υπάρξει επόμενο τουλάχιστον».

«Το παιδάκι μου δεν τα κατάφερε. Ο άντρας μου, το μαγαζί του είναι ακριβώς κάτω από το σπίτι, και του το κατέβασε η κοπέλα εκεί. Και μετά πήγε στην αστυνομία. Ήταν το παιδί με την κοπέλα που το πρόσεχε και μόλις έφυγα μετά από λίγο με παίρνει τηλέφωνο να πάω στο Κέντρο Υγείας», δήλωσε η μητέρα του παιδιού.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024