Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άλσος Φυτωρίου στην Αλεξανδρούπολη: 15 προσαγωγές σε κινητοποίηση για να μην κοπούν δέντρα

Άλσος Φυτωρίου στην Αλεξανδρούπολη: 15 προσαγωγές σε κινητοποίηση για να μην κοπούν δέντρα

Κάτοικοι, οργανώσεις και περιβαλλοντικοί ακτιβιστές διαμαρτύρονται για το κόψιμο δέντρων στην Αλεξανδρούπολη, την ώρα που φλέγεται ο Έβρος.

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης αφού κάτοικοι, οργανώσεις και περιβαλλοντικοί ακτιβιστές διεκδικούν να μην αποψιλωθεί το Άλσος Φυτωρίου στην πόλη, την ώρα που ο Έβρος φλέγεται για 13η ημέρα.

Στην προσαγωγή 15 ατόμων προχώρησε η Αστυνομία το πρωί της Πέμπτης. Όπως αναφέρει το gnomionline.gr, η Αστυνομία προχώρησε στις προσαγωγές «κατά τη διάρκεια κινητοποίησης διάσωσης του Άλσους Φυτωρίου, του μοναδικού πνεύμονα οξυγόνου που έχει απομείνει στην πόλη και απειλείται με εξαφάνιση.

Εδώ και μέρες η Κίνηση Πολιτών για τη διάσωση του Άλσους Φυτωρίου, η Οικολογική Εταιρεία Έβρου, μέλη συλλογικοτήτων και άλλοι πολίτες αντιστέκονται στην ειλημμένη από το δημοτικό συμβούλιο απόφαση για την κοπή δέντρων από το Άλσος Φυτωρίου και την μετατροπή του σε κλειστό γυμναστήριο».

Δείτε βίντεο

Μαζική η κινητοποίηση την Τετάρτη

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση εντός του Άλσους από πλήθος πολιτών, σύμφωνα με το ίδιο τοπικό σάιτ. Εκεί συγκεντρώθηκαν υπογραφές να κατατεθεί αίτημα για έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με βάση τις νέες συνθήκες όπου εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους στον Έβρο έχουν καεί και την ανάγκη να παραμείνει ανέπαφο το Άλσος Φυτωρίου μαζί με τα 440 δέντρα που υπάρχουν εκεί.

Αν και υπήρχε προφορική συμφωνία να μην προχωρήσουν οι εργασίες κοπής των δέντρων που έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα μέχρι το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, μπουλντόζες μπήκαν και σήμερα στις 07:00 το πρωί στον χώρο προκειμένου να κόψουν δέντρα, αδιαφορώντας για τη βούληση των πολιτών να διασωθεί το Άλσος.

Τότε οι πολίτες προσπάθησαν να εμποδίσουν την εξέλιξη αυτή και στάθηκαν μπροστά από τα μηχανήματα, ενώ άνδρες της ΟΠΚΕ και της Αστυνομίας που κλήθηκαν στο σημείο από τον εργολάβο προχώρησαν στις προαναφερόμενες προσαγωγές.

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους προσαχθέντες

Οι προσαχθέντες κρατήθηκαν για ώρες στο αστυνομικό τμήμα, όπου έγινε η καταγραφή των στοιχείων τους, ενώ περίμεναν την απαγγελία κατηγοριών – μηνύσεων.

Η ώρα περνούσε, η εργολαβική κατασκευαστική εταιρεία δεν κατέθεσε μήνυση και όταν πλέον υπήρξαν διαμαρτυρίες περί παράτυπης κράτησης, οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν από την αστυνομία.

Στους συλληφθέντες έγινε αυτεπάγγελτη δίωξη με τις κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής, απείθεια, πράξεις βίας και συνέργειας σε πράξεις βίας. Ορίστηκε δικάσιμος και οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024