
Ρωσία: Καταστρέψαμε 4 ταχύπλοα με έως και 50 μέλη των ειδικών δυνάμεων της Ουκρανίας
Ρωσικό αεροσκάφος κατέστρεψε τέσσερα ταχύπλοα στα οποία επέβαιναν μονάδες απόβασης των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας.
Το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες ότι αεροσκάφος κατέστρεψε στη Μαύρη Θάλασσα τέσσερα ουκρανικά ταχύπλοα τα οποία μετέφεραν ως και πενήντα μέλη των ειδικών δυνάμεων.
Και κατάρριψη drones
Περί τα μεσάνυχτα [σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας], «αεροσκάφος της αεροπορίας ναυτικού του στόλου της Μαύρης Θάλασσας (…) κατέστρεψε τέσσερα ταχύπλοα» τα οποία μετέφεραν «μονάδες απόβασης των ουκρανικών δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων», συνολικά «ως και 50» στρατιωτικούς, ανέφερε το υπουργείο μέσω Telegram.
Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης, μέσω Telegram, ότι καταρρίφθηκαν πέντε ουκρανικά UAVs, τρία στην περιφέρεια Μπριάνσκ (νότια, συνορεύει με την Ουκρανία), ένα στην περιφέρεια Αρλοφ (κεντρικά) και ένα στην Καλούγκα (νότια της περιφέρειας της Μόσχας).
Αναχαίτιση αμερικανικών drones
Χθες Τρίτη, από το ίδιο υπουργείο αναφέρθηκε ότι δύο ρωσικά μαχητικά σηκώθηκαν για να αναχαιτίσουν δύο αμερικανικά αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στην Κριμαία.
Αφού διαπίστωσε ότι drones «κατευθύνονταν προς τα σύνορα του ρωσικού κράτους» η Μόσχα έστειλε δύο μαχητικά «για να εμποδίσουν μια πιθανή παραβίαση των συνόρων» και «την αναγνωριστική αποστολή» αυτών των αεροσκαφών, σημείωσε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Telegram.
Οταν έφτασαν στο σημείο τα ρωσικά μαχητικά, τα drones, ένα Reaper και ένα Global Hawk, «άλλαξαν κατεύθυνση και αποχώρησαν από τη ζώνη» αυτή, πρόσθεσε το υπουργείο.
Τέτοιου είδους περιστατικά σημειώνονται πολύ συχνά στην περιοχή τους τελευταίους μήνες.
- Τέμπη: Διεκόπη η δίκη για τη «Σύμβαση 717» προκειμένου να προσκομιστεί η ληξιαρχική πράξη θανάτου του ελεγκτή
- Συναγερμός στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο
- ΟΗΕ: Η δουλειά σκοτώνει 840.000 ανθρώπους τον χρόνo – Βασική αιτία το στρες
- Διήμερη επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα – «Έχουμε μια υποδειγματική αμυντική συνεργασία», λέει ο Γάλλος πρόεδρος
- Θεσσαλονίκη: ΙΧ παρέσυρε 19χρονο στην Πυλαία – Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο
- Πένθος στον ΠΑΟΚ: «Έφυγε» από τη ζωή ο μικρός Γιωργάκης που ήταν φίλος της ομάδας (pic)





