Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεβγκένι Πριγκόζιν: Οι τελευταίες φωτογραφίες πριν από τη συντριβή του αεροσκάφους του

Γεβγκένι Πριγκόζιν: Οι τελευταίες φωτογραφίες πριν από τη συντριβή του αεροσκάφους του

Στην Αφρική φαίνεται ότι τραβήχτηκαν οι τελευταίες φωτογραφίες του Γεβγκένι Πριγκόζιν

Στην Αφρική φέρεται να τραβήχτηκαν οι τελευταίες φωτογραφίες του Γεβγκένι Πριγκόζιν πριν από τη συντριβή του αεροσκάφους του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο επικεφαλής της Wagner έβγαλε selfies με κατοίκους του Bangui, μία από τις περιοχές της Αφρικής στην οποία έχουν αναπτυχθεί στρατεύματα της παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media, ο Πριγκόζιν φορούσε πολιτικά, και φωτογραφήθηκε με τους ντόπιους, οι οποίοι μοιάζουν ενθουσιασμένοι που τον είχαν συναντήσει.

Στη συνέχεια πήγε στο Μάλι, φόρεσε και πάλι τα στρατιωτικά και κρατώντας στα χέρια του ένα όπλο μίλησε για τις προσπάθειες της Wagner να «κάνει ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο πιο ευτυχισμένη». «Δουλεύουμε με τη θερμοκρασία πάνω από 50 βαθμούς Κελσίου, όπως ακριβώς μας αρέσει. Η Wagner επεκτείνει το μεγαλείο της Ρωσίας σε όλες τις ηπείρους και κάνει την Αφρική πιο ελεύθερη».


Λίγες ημέρες αργότερα, ο Πριγκόζιν σκοτώθηκε όταν το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε συνετρίβη. Αμέσως φούντωσαν τα σενάρια για αντίποινα του Πούτιν μετά την αποτυχημένη ανταρσία της Wagner τον Ιούνιο αλλά το Κρεμλίνο αρνείται τις κατηγορίες.

Όπως έγινε γνωστό, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν σκοπεύει να παραστεί στην κηδεία του αρχηγού της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν.  «Δεν προβλέπεται η παρουσία του προέδρου», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε εάν θα παρευρεθεί ο Πούτιν.

 Το μέλλον της Wagner

Ο θάνατος του Πριγκόζιν αλλά και του  Ντμίτρι Ούτκιν γεννά ένα κομβικό ερώτημα για το μέλλον της Wagner. Θα συνεχίσει να υπάρχει μετά το πλήγμα που δέχθηκε;

Σύμφωνα με το Middle East Eye, που επικαλείται τρεις πηγές από τη Wagner, η διαβόητη οργάνωση δεν έχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του θανάτου της ηγεσίας της.

Κατά την τελευταία δεκαετία, ο Πριγκόζιν είχε δημιουργήσει ένα δίκτυο που είχε σχέσεις με στρατιωτικούς, πολιτικούς και επιχειρηματίες στη Μέση Ανατολή και την Αφρική και πιο συγκεκριμένα σε Λιβύη, Συρία, Σουδάν και Ηνωμένων Αραβικά Εμιράτα.

Όπως υπενθυμίζει το MEE, η Wagner πολεμούσε μέχρι πρόσφατα και στα μέτωπα της Ουκρανίας, ενώ υπήρξε καθοριστική για την πιο πρόσφατη αξιοσημείωτη νίκη της Μόσχας, την κατάληψη της συμβολικής πόλης Μπαχμούτ τον περασμένο Μάιο.

Έτσι, όταν αργά το βράδυ της Τετάρτης εμφανίστηκαν πλάνα με μαχητές της Wagner να ορκίζονται εκδίκηση κατά των δολοφόνων του Πριγκόζιν, δημιουργήθηκαν προσδοκίες ότι υπήρχαν σχέδια για αντίδραση.

Η Wagner, που αριθμεί περίπου 25.000 άτομα, περιλαμβάνει πολλούς ένθερμους υποστηρικτές του Πριγκόζιν, οι οποίοι είναι ακροδεξιοί υπερεθνικιστές που επικρίνουν τον τρόπο με τον οποίο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας χειρίστηκε τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πολλοί κατηγορούν τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σoϊγκού και τον ανώτατο διοικητή Βαλέρι Γκερασίμοφ για προδοσία και κακό χειρισμό της εισβολής.

«Θα ήταν ανόητο να πούμε ότι η Wagner δεν έχει αποσυντεθεί», δήλωσε στο MEE μια πηγή κοντά στη Wagner. «Ο θάνατος του Πριγκόζιν και του δεύτερου τη τάξει (σ.σ. στην ηγεσία της οργάνωσης) Ντμίτρι Ούτκιν σόκαρε εντελώς τον κόσμο. Αν υπήρχαν σχέδια έκτακτης ανάγκης, είμαι σίγουρος ότι δεν περιλάμβαναν το ενδεχόμενο του κοινού τους θανάτου», πρόσθεσε.

Η πηγή δήλωσε ότι τα εναπομείναντα μέλη της ηγεσίας της μισθοφορικής οργάνωσης δεν θα τολμούσαν να αμφισβητήσουν τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, που ορισμένοι πιστεύουν ότι σχεδίασαν τη συντριβή του αεροπλάνου, καθώς ήταν ήδη φοβισμένοι μετά την απάντηση του ρωσικού κράτους στην ανταρσία τους με απειλές.

«Δεν υπάρχει πλέον συμβούλιο που να διοικεί τη Wagner. Όλοι οι βασικοί ιθύνοντες είναι νεκροί. Άλλοι απλώς προσπαθούν να επιβιώσουν», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Sports in

Άποντος ο Σλούκας στην Euroleague για πρώτη φορά μετά το 2019

Δεν έβαλε ούτε πόντο για πρώτη φορά μετά τις 30 Οκτωβρίου 2019 σε ένα Φενερμπαχτσέ – Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024