Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Τα αληταριά προσπάθησαν να μας κάψουν». Στο in δηλώσεις του Γιάννη Κωνσταντάτου

«Τα αληταριά προσπάθησαν να μας κάψουν». Στο in δηλώσεις του Γιάννη Κωνσταντάτου

Στο παρά πέντε γλύτωσε ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης από επικίνδυνη πυρκαγιά.

Για απόπειρα εμπρησμού στη καρδιά του δάσους, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος που τη τελευταία στιγμή αποσοβήθηκε από τους εθελοντές της πολιτικής προστασίας.

Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης και Προέδρου του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπτυξη του Υμηττού, Γιάννη Κωνσταντάτου:

«Η περιπολία των εθελοντών μας εντόπισε μια ομάδα νεαρών ατόμων μαυροφορεμένοι οι οποίοι εισήλθαν στο Πέτρινο Θέατρο στην παιδική χαρά στο βουνό και προσπάθησαν με εύφλεκτο υλικό να βάλουν φωτιά κάτω από τα πεύκα. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και το στουπί που άναψαν σβήστηκε από τους Εθελοντές ενώ τα αληταριά τράπηκαν σε φυγή.

Θα τους εντοπίσουμε και ήδη γίνονται προσαγωγές ενώ όλο το βράδυ η ασφάλεια και οι εθελοντές θα περιπολούν. Το ανακριτικό της πυροσβεστικής είναι και αυτό εκεί.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι τι συμβαίνει ……παρακαλώ όλοι οι κάτοικοι της Άνω Αργυρούπολης να μας ενημερώσουν για ότι ύποπτο αντιληφθούν».

Το in μίλησε με τον Δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο ο οποίος δήλωσε: «Η αστυνομία έχει προσάγει ήδη 2 υπόπτους για την απόπειρα εμπρησμού. Αν δεν κάνω λάθος είναι νεαρής ηλικίας, 15 – 16 ετών. Τους είδαν οι κάτοικοι και ειδοποίησαν την πολιτική προστασία του Δήμου και γλυτώσαμε τα χειρότερα.

Αυτό γίνεται συνέχεια σε εμάς δυστυχώς. Χωρίς τα απαιτούμενα μέσα, χωρίς δημοτική αστυνομία και την δυνατότητα περιπολιών πως θα μπορέσουμε να δράσουμε προληπτικά ως Δήμοι σε όλο αυτό. Και δεν είναι και δική μας αρμοδιότητα να φυλάμε το δάσος. Επειδή το αγαπάμε και θέλουμε να το προστατεύσουμε ως πότε θα εξαντλούνται οι εθελοντές μας και εμείς με 24ωρες βάρδιες όλο τον καιρό. Οι εθελοντές μας δεν έφυγαν ούτε μια μέρα διακοπές».

«Οι εθελοντές είναι στα όρια τους και ούτε πληρώνονται για αυτή την δουλειά» δήλωσε στο in ο Γιάννης Κωνσταντάτος και πρόσθεσε: «Οι βραδινές περιπολίες το ξέρετε πως γίνονται από τους ανθρώπους της πολιτικής προστασίας του Δήμου; Όλα κρέμονται σε μια τεντωμένη κλωστή. Με χρήματα δικά μου σιτίζονται οι εθελοντές στα φυλάκια και στις περιπολίες».

Και εδώ τίθεται από την πλευρά του in το ακόλουθο ερώτημα. Για ποιο λόγο με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου δεν δημιουργείται ένας κωδικός εξόδων για έκτακτες δαπάνες, ώστε να μπορούν οι Δήμοι να προμηθεύουν τροφή και νερό τους εθελοντές προστασίας που έχουν και να αναγκάζεται ο κάθε Δήμαρχος να τα πληρώνει αυτά από την τσέπη του; Όποιος δηλαδή μπορεί και το κάνει;

Αν δεν καλύπτονται ούτε αυτά τα έξοδα για τους εθελοντές τότε πως θα υπάρχει κόσμος να προσέχει τον δασικό πλούτο της χώρας μας;

Την λύση της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών η Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού θα μπορούσε να την δώσει αρκεί φυσικά να εξοπλιστεί με το ανάλογο δυναμικό και πόρους.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024