Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρόδος: Καλούσαν σε περιπολίες κατά της «εισβολής» μεταναστών

Ρόδος: Καλούσαν σε περιπολίες κατά της «εισβολής» μεταναστών

Το φαινόμενο των καλεσμάτων για «περιπολίες» κατά μεταναστών δεν περιορίζεται στον Έβρο

Φαίνεται πως η λογική ότι οι πολίτες οφείλουν «πάρουν τον νόμο στα χέρια τους» δεν περιορίζεται μόνο στους αυτόκλητους «πολιτικοφύλακες» του Έβρου.

Μια ανάρτηση από τις 13 Αυγούστου, στη σελίδα facebook της Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου αποτυπώνει αυτό ακριβώς το επικίνδυνο κλίμα που αναπτύσσεται ιδίως σε ακριτικές περιοχές. Είναι ένα κλίμα που αντιμετωπίζει τις αφίξεις μεταναστών και αιτούντων άσυλο ως «εισβολή», κατηγορεί τις αρχές ότι δεν κάνουν αρκετά και το κυριότερο καλεί σε κάθε είδους πρακτικές «αυτοδικίας», στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις τύπου Έβρου.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση της Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου της Ρόδου καλεί σε «περιπολίες και ό,τι άλλο χρειαστεί» για την αντιμετώπιση των μεταναστών που φτάνουν στο νησί.

«Πρέπει να δράσουμε όλοι άμεσα. Δεν έχει να κάνει με αλληλεγγύη. Εχει να κάνει με εισβολή», γράφει η Ομάδα και καλεί τους εθελοντές της ευρύτερης περιοχής να οργανωθούν καθώς το «οφείλουμε στα παιδιά μας και στον τόπο μας», γράφουν χαρακτηριστικά στην ανάρτησή τους.

Και παρότι στη Ρόδο δεν είδαμε τελικά να οργανώνονται περιπολίες αυτόκλητων «πολιτοφυλάκων» όπως στον Έβρο, εντούτοις το κλίμα που αποτυπώνεται ιδίως στα σχόλια κάτω από τη συγκεκριμένη ανάρτηση είναι πολύ χαρακτηριστικό και δείχνει πόσο βαθιά ριζωμένες είναι ρατσιστικές και ακροδεξιές αντιλήψεις και πόσο εύκολα μπορούν να περάσουν και «στην πράξη».

Νέα πογκρόμ στον Έβρο

Παρά τη δικαστική παρέμβαση του Αρείου Πάγου και την αποδοκιμασία από κυβέρνηση και αντιπολίτευση των πρακτικών αυτοδικίας, οι ακροδεξιοί κυνηγοί μεταναστών συνεχίζουν την δραστηριότητα τους στον Έβρο.

Στο νέο βίντεο, αυτόκλητος «πολιτοφύλακας» καταγγέλλει μάλιστα την ανυπαρξία των κρατικών Αρχών, μιλώντας απαξιωτικά για τους μετανάστες που φαίνεται να έχει μόλις «συλλάβει».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024