Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Άνδρο: Η δραματική περιγραφή του εθελοντή που σώθηκε από την πυρκαγιά

Φωτιά στην Άνδρο: Η δραματική περιγραφή του εθελοντή που σώθηκε από την πυρκαγιά

«Ήταν σαν να ρίχνεις βενζίνη πάνω στη φωτιά αυτό έγινε, λαμπάδιασαν όλα δίπλα μου σε κλάσματα του δευτερολέπτου» περιγράφει ο εθελοντής.

Στιγμές τρόμου έζησε ο οδηγός μιας υδροφόρας που τυλίχτηκε στις φλόγες κατά τη διάρκεια της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το Σάββατο στην Άνδρο.

Λόγω της μειωμένης ορατότητας από τις φλόγες, τις σπίθες και τον καπνό που έπνιγε εκείνη την ώρα την περιοχή, η υδροφόρα βγήκε εκτός δρόμου.

Το όχημα κάηκε ολοσχερώς και ευτυχώς, ο οδηγός κατάφερε να βγει έγκαιρα από το όχημα και να διασωθεί.

Για τον εγκλωβισμό του στο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Άνδρο μίλησε ο κ. Χαζάπης.

«Ήθελα να πάω να γεμίσω νερό το αυτοκίνητο γιατί είχα φύγει από το χωριό Γίδες, στο οποίο επιχειρούσαν όλα τα πυροσβεστικά του κλιμακίου και των εθελοντών. Και έδωσα το τελευταίο νερό σε ένα πυροσβεστικό όχημα και τους είπα πως φεύγω για πλήρωση, μη ξέροντας ότι σε αυτό το σημείο στο χωριό υπήρχε φωτιά. Εγώ όταν πήγα δεν υπήρχε φωτιά, ήταν καθαρό το μέρος», είπε αρχικά.

«Λαμπάδιασαν όλα»

Και συμπλήρωσε ο κ. Χαζάπης: «Ανεβαίνοντας πάνω είδα τον καπνό, δεν το υπολόγισα, στο συγκεκριμένο σημείο δεν έδειχνε να είναι επικίνδυνη η φωτιά, ούτως ώστε να φτάσει στο σημείο να καεί το αυτοκίνητο. Μπαίνοντας σε μία ρεματιά, σε ένα αυλάκι μόλις πήγα να πάρω τη στροφή με το αυτοκίνητο, ξαφνικά έχασα τα πάντα. Ήταν σαν να ρίχνεις βενζίνη πάνω στη φωτιά αυτό έγινε, λαμπάδιασαν όλα δίπλα μου σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Άρχισε να ανεβαίνει απότομα η θερμοκρασία στην καμπίνα του αυτοκινήτου, και πανικοβλήθηκα. Δεν έβλεπα τίποτα, «έχασα» τα πάντα γύρω μου. Οι καπνοί ήταν τόσο δυνατοί και αποπνικτική η ατμόσφαιρα γύρω μου που το μόνο που σκέφτηκα – ίσως μηχανικά γιατί δεν μπορείς να σκεφτείς καθαρά εκείνη τη στιγμή – είναι να κάνω όπισθεν».

Συνεχίζοντας την συγκλονιστική περιγραφή του, ο κ. Χαζάπης επεσήμανε πως δεν ήξερε πώς κατάφερε να βγει από την φωτιά και να ξεφύγει από την πύρινη λαίλαπα.

«Μην έχοντας ορατότητα, είπα όσο μπορώ να πάω πίσω. Έτσι έπεσα στο χαντάκι και εγκλωβίστηκε το όχημα. Δεν προλάβαινα να κάνω το οτιδήποτε, και η μόνη λύση ήταν ότι έπρεπε να κατέβω από το αυτοκίνητο να φύγω. Δεν ξέρω πως κατέβηκα από το αυτοκίνητο και στα 200-300 μέτρα είδα το πυροσβεστικό. Δεν μπορώ να το εξηγήσω, υπάρχει Θεός».

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024