Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Βόμβα» στο Mundobasket! Οι Λετονοί έστειλαν τους Γάλλους… σπίτι τους (88-86)

«Βόμβα» στο Mundobasket! Οι Λετονοί έστειλαν τους Γάλλους… σπίτι τους (88-86)

Στη μεγαλύτερη έκπληξη του Mundobasket, η Λετονία επικράτησε 88-86 της Γαλλίας και την απέκλεισε πρόωρα από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Οι Γάλλοι μας προϊδέασαν στο πρώτο ματς τους στο Mundobasket και τη συντριβή τους από τον Καναδά πως κάτι δεν πήγαινε καλά, με τους έμπειρους και παθιασμένους Λετονούς να επιβεβαιώνουν όσους υποστήριζαν πως είναι μια ομάδα ικανή να κάνει… κηδείες, υποχρεώνοντας τους τρικολόρ σε δεύτερη διαδοχική ήττα (88-86) και αποκλείοντάς τους από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν εντυπωσιακό και για τις δύο ομάδες που με υψηλά ποσοστά ευστοχίας εύρισκαν εύκολα τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι με το σκορ δεκαλέπτου να είναι 33-26 υπέρ των Γάλλων.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο όσο και αν προσπαθούσαν οι παίκτες του Κολέ να διευρύνουν το προβάδισμα, δεν κατάφερναν να φτιάξουν μια διαφορά ασφαλείας από τους Λετονούς που δεν παρατούσαν καμία φάση σε άμυνα και επίθεση.

Οι παίκτες του Μπάνκι κατάφεραν έτσι με ένα υπέρ τους 23-20 να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με ένα άκρως διαχειρίσιμο -4 (53-49).

Στο τρίτο δεκάλεπτο με τον Φουρνιέ να είναι πολύ ζεστός οι Γάλλοι κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να «κλειδώσουν» στην άμυνα τους Λετονούς «τρέχοντας» ένα υπέρ τους 21-13 που τους έδωσε ένα… μαξιλαράκι 12 πόντων ενόψει του καθοριστικού τέταρτου δεκαλέπτου (74-62).

Το ματς ήταν αρκετά σκληρό και από τις δύο πλευρές, με τα δυνατά έως και αντιαθλητικά φάουλ να καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την αναμέτρηση. Ο Νάντο Ντε Κολό που είχε κάνει ένα αντιαθλητικό στο 27′, παρά την τεράστια εμπειρία του, δεν συγκράτησε τα νεύρα του και υπέπεσε σε δεύτερο στο 33′ με αποτέλεσμα να αποβληθεί από το παιχνίδι.

Οι Λετονοί που έτσι και αλλιώς άρχιζαν να μειώνουν τη διαφορά μέσω μεγάλων τριπόντων αλλά και μέσω καλαθιών που προέκυπταν από καλή κυκλοφορία της μπάλας, βρήκαν τη ευκαιρία με την αποβολή του 36χρονου γκαρντ και πίεσαν αφόρητα τη Γαλλία που είχε στα τελευταία λεπτά ως οργανωτή τον Σιλβέν Φρανσίσκο.

Τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο για τους τρικολόρ, οι Λετονοί στο τέλος ήταν πολύ ψύχραιμοι από τη γραμμή των βολών και κάπως έτσι σφραγίστηκε η μεγαλύτερη έκπληξη του τουρνουά έως ώρας με τους φιλόδοξους και πολυδιαφημισμένους Γάλλους να μην περνούν καν τη φάση των ομίλων με δύο ήττες στα πρώτα δύο ματς.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024