Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θέλει ο «Σπαρτιάτης» να κρυφτεί και ο νεοναζί Κασιδιάρης δεν τον αφήνει

Θέλει ο «Σπαρτιάτης» να κρυφτεί και ο νεοναζί Κασιδιάρης δεν τον αφήνει

Το ακροδεξιο προφίλ των Σπαρτιατών που προσπαθουν -ομολογουμένως ανεπιτυχώς- να κρατούν στη σκιά, τουλάχιστον ο επικεφαλής τους, φωτίστηκε και πάλι δηλώνοντας την απόλυτη στήριξη τους για το δήμο Αθηναίων στον καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη.

Έπεσαν για τα καλά οι μάσκες στους «Σπαρτιάτες», οι οποίοι αποφάσισαν για ακόμα μια φορά να πάνε χέρι-χέρι με τον καταδικασθέντα για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη και πραγματικό ηγέτη τους όπως αποδεικνύεται περίτρανα.

Όσο κι αν διαρρήγνυε τα ιμάτιά του στα κανάλια και έβγαζε ανακοινώσεις ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, θέλοντας να αποτινάξει τη… ρετσινιά του ακροδεξιού η πραγματικότητα τον διαψεύδει.

Χωρίς να εκπλήσσεται κανείς, οι Σπαρτιάτες ανακοίνωσαν ότι στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα στηρίξουν τον Κασιδιάρη στον δήμο Αθηναίων.

Στο στόχαστρο πρόσφυγες και μετανάστες

Δεν θα ήταν βεβαίως δυνατό να εξέδιδαν οι Σπαρτιάτες ανακοίνωση και να έλειπε το φασιστικό και ρατσιστικό τους στίγμα.

Περιγράφοντας την Αθήνα ως «Καμπούλ» με την «ανεξέλεγκτη παρουσία παράτυπων μεταναστών» να  «αποτελεί την βασική αιτία για τα περισσότερα προβλήματα των κεντρικών γειτονιών» βάζουν για άλλη μια φορά στο στόχαστρο πρόσφυγες και μετανάστες.

Πώς ακριβώς έχουν σκοπό να «καθαρίσουν» την Αθήνα είναι το εύλογο ερώτημα που προκύπτει. Βγάζοντας άραγε ξανά τα δολοφονικά τάγματα εφόδου στους δρόμους της Αθήνας;

«Πάντοτε ήμουνα, είμαι και θα είμαι με τη νομιμότητα» είχε πει από το περιστύλιο της Βουλής ο Στίγκας τον Ιούλιο. Στο δικό του μυαλό προφανώς η νομιμότητα συνάδει με την συμπόρευση με έναν νεοναζί εγκληματία και τη στήριξή του ουκ ολίγες φορές.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό σε άλλη μία απέλπιδα προσπάθεια του Στίγκα να κρύψει ότι το κόμμα αποτελεί επί της ουσίας το φερετζέ για τους χρυσαυγίτες, αποδοκίμασε δημόσια και μέσα στην Αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής τον βουλευτή του Κωνσταντίνο Φλώρο, μετά από δήλωση του τελευταίου περί στήριξης της υποψηφιότητας Κασιδιάρη, προκαλώντας «εσωτερική κρίση». Με τους βουλευτές των Σπαρτιατών να δηλώνουν πλήρη υποταγή στον νεοναζί Κασιδιάρη, ξέσπασε ανταρσία στο εσωτερικό της Κ.Ο. με όλους σχεδόν τους βουλευτές να συνυπογράφουν κείμενο που αποδοκίμασε την στάση του Βασίλη Στίγκα.

Οι «Σπαρτιάτες» χαρακτηρίζουν την υποψηφιότητα Κασιδιάρη «ανάχωμα στην καταστροφική πορεία της Δημοτικής Αρχής της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα» και δηλώνουν πως οι ψηφοφόροι τους «γνωρίζουν πολύ καλά τι θα επιλέξουν».

Βέβαια, ούτε ο Στίγκας είναι αχάριστος ως προς τον Κασιδιάρη που τον έκανε αχυράνθρωπο και του έδωσε να διοικήσει τη «θυγατρική». Ποτέ δεν αρνήθηκε τη σχέση του κόμματος του με τον Κασιδιάρη, τον οποίο μάλιστα είχε αποκαλέσει και «το καύσιμο, την κηροζίνη» που βοήθησε τους Σπαρτιάτες να μπουν στη Βουλή.

Θα γίνει άραγε, όσο ξεμπροστιάζονται για την πραγματική ταυτότητά τους, και αυτό που θα τους «κάψει»;

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024