Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανακωχή μέχρι τέλος Αυγούστου κάνουν οι Σπαρτιάτες - Τι θα κάνουν οι υπερασπιστές του Κασιδιάρη;

Ανακωχή μέχρι τέλος Αυγούστου κάνουν οι Σπαρτιάτες – Τι θα κάνουν οι υπερασπιστές του Κασιδιάρη;

Το ενδεχόμενο διάλυσης των Σπαρτιατών μετά την ανταρσία 9 βουλευτών που έσπευσαν να υπερασπιστούν τον -πραγματικό αρχηγό του κόμματος;- καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη παραμένει ανοιχτό, αν και ο Στίγκας «ξορκίζει» το... κακό.

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει το ακροδεξιό κόμμα των «Σπαρτιατών», μετά το αντάρτικο εννέα βουλευτών κατά του επικεφαλής, Βασίλη Στίγκα, για τα… «μάτια» του Κασιδιάρη.

Η προγραμματισμένη για σήμερα, Πέμπτη, συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας – η οποία, σημειωτέον, απαρτίζεται από 12 βουλευτές συνολικά μαζί με τον πρόεδρο, κάτι που σημαίνει ότι μόνο δύο βουλευτές δεν συμμετείχαν στην «ανταρσία» – δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς αρκετοί βουλευτές έλειπαν στην επαρχία.

Έτσι, ο Βασίλης Στίγκας συναντήθηκε μόνο με τον εκπρόσωπο Τύπου και τον γραμματέα της ΚΟ στη Βουλή, όπου αποφασίστηκε προσωρινή «ανακωχή» μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Το χρονικό του «αντάρτικου»

Όλα ξεκίνησαν από μία δήλωση του βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου και, μάλιστα, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, για τον καταδικασμένο για διεύθυνση  εγκληματικής οργάνωσης, πρώην χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη.

Ούτε λίγο – ούτε πολύ, ο νεαρός βουλευτής τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του νεοναζιστή στο δήμο της Αθήνας, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως «τουλάχιστον, κατά τη δική μου άποψη, υπάρχει και μία ευχάριστη είδηση»…

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα, ο οποίος ζήτησε και πήρε το λόγο, προαναγγέλλοντας ότι θα πάρει μέτρα κατά του κ. Φλώρου, καθώς δεν ήταν σε γνώση του αυτά που είπε.

«Θα ήθελα να τονίσω σε ό,τι ανέφερε ο βουλευτής μου για το Δήμο της Αθήνας και τον κ. Κασιδιάρη, ότι δεν είχα καθόλου γνώση. Επομένως, οφείλω και εφόσον ενεργεί κάποιος αυτοβούλως, να πάρω κάποια μέτρα. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στίγκας.

Συνέδριο ζητούν οι «αντάρτες»

Λίγες ώρες μετά, όμως, 9 βουλευτές του κόμματος εξέδωσαν ανακοίνωση κατά του Βασίλη Στίγκα.

Συγκεκριμένα, από το σύνολο των 12 βουλευτών που αποτελούν την κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών, οκτώ βουλευτές, συν ο Κ. Φλώρος εννέα, με κοινή γραπτή τους δήλωση, που απέστειλαν στον πρόεδρο της Βουλής, καταδίκασαν τις «αντιδεοντολικές και απαράδεκτες», όπως τις χαρακτηρίζουν, δηλώσεις του προέδρου τους «εις βάρος» του συναδέλφου τους, που στήριξε από το βήμα της Βουλής τον Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας, μη κρύβοντας τη χαρά του για την υποψηφιότητα του εγκλείστου στις φυλακές Δομοκού.

Ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», πάντως, ισχυρίστηκε ότι η κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματός του έχει εξομαλυνθεί και πήρε εκ νέου απόσταση από τον Κασιδιάρη.

«Μας βοήθησε να φτάσουμε σε αυτό το ποσοστό που έχουμε αυτή την στιγμή. Από εκεί και πέρα εμείς συνεχίζουμε ως ‘Σπαρτιάτες’».

Ωστόσο, η πλευρά των 9 ανταρτών θέτει θέμα συνεδρίου, καθώς αυτό θα έχει τον τελευταίο λόγο για το τι συμβαίνει στο κόμμα, κάτι που συνδέεται και με την κρατική χρηματοδότηση.

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024