Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ντουμπάι: Εκτινάσσονται κατά 50% οι τιμές των πολυτελών κατοικιών

Ντουμπάι: Εκτινάσσονται κατά 50% οι τιμές των πολυτελών κατοικιών

Η πόλη των ΗΑΕ διατήρησε το στέμμα της στην κατάταξη για όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο

Οι τιμές των πολυτελών κατοικιών στο Ντουμπάι αυξήθηκαν κατά σχεδόν 50% το έτος μέχρι τον Ιούνιο, διατηρώντας την πρώτη θέση στη σχετική κατάταξη για όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με νέα έκθεση του Knight Frank.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την εταιρεία συμβούλων ακινήτων, οι τιμές στο Ντουμπάι έχουν εκτοξευθεί κατά 225% από τότε που έφτασαν σε χαμηλό πανδημίας το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Τη δεύτερη και τρίτη θέση κατέλαβαν το Τόκιο και η Μανίλα με ετήσια άνοδο 26,2% και 19,9% αντίστοιχα.

Άλλες αξιοσημείωτες αυξήσεις καταγράφηκαν στη Σαγκάη της Κίνας, η οποία σημείωσε άνοδο 6,7% και στη Σιγκαπούρη, η οποία κατέγραψε άνοδο 4,2%.

«Η εισροή ομογενών στη Σιγκαπούρη, που οδηγείται από τον ακμάζοντα τομέα χρηματοοικονομικών και επαγγελματικών υπηρεσιών, έχει επηρεάσει περισσότερο την αγορά ενοικίων παρά την αγορά πωλήσεων», σημειώνει η έκθεση, σημειώνοντας ότι η διαφορά οφείλεται εν μέρει στη φορολογία για αγορές από ξένους αγοραστές.

Από τα τέλη Απριλίου, οι αλλοδαποί που αγοράζουν κατοικίες στη Σιγκαπούρη πρέπει να πληρώσουν 60% επιπλέον τέλος χαρτοσήμου, διπλάσιο από το 30% που ίσχυε.

Οι τιμές του Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν 1,5% το περασμένο έτος ως αποτέλεσμα της αύξησης του αποθέματος ακινήτων από πρόσφατα αναπτυγμένα έργα. Σε μια προσπάθεια να τονώσει τη ζήτηση, η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ αύξησε την αναλογία στεγαστικών δανείων προς αξία στο 70% για οικιστικά ακίνητα αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων Χονγκ Κονγκ (1,9 εκατομμύρια δολ.) ή λιγότερο.

Ωστόσο, οι αναλυτές της Knight Frank είπαν ότι ενώ η αλλαγή είναι πιθανό να γίνει ευπρόσδεκτη από τους αγοραστές, η ικανότητα της κίνησης να «τονώσει σημαντικά» την ανάπτυξη εξακολουθεί να είναι αβέβαιη.

Άλλες μειώσεις περιλαμβάνουν τη Νέα Υόρκη, η οποία σημείωσε πτώση 3,9% και το Σαν Φρανσίσκο που κατέγραψε βουτιά 11,1%. Η Φρανκφούρτη βρέθηκε στο τέλος της λίστας με πτώση 15,1%.

«Οι παγκόσμιες αγορές κατοικίας εξακολουθούν να βρίσκονται υπό πίεση από τη στροφή προς τα υψηλότερα επιτόκια», δήλωσε ο Liam Bailey, επικεφαλής της παγκόσμιας έρευνας της Knight Frank. Ωστόσο, σημείωσε ότι τα αποτελέσματα του δείκτη επιβεβαιώνουν ότι οι τιμές υποστηρίζονται από την ισχυρή υποκείμενη ζήτηση, την αδύναμη προσφορά μετά τη διακοπή των νέων οικοδομικών έργων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς και την επιστροφή των εργαζομένων στις πόλεις.

«Καθώς η αβεβαιότητα σχετικά με την κατεύθυνση του πληθωρισμού φαίνεται να έχει μειωθεί τους τελευταίους μήνες – οι προσαρμογές τιμών σε πολλές αγορές είναι πιθανό να είναι λιγότερο έντονες από ό,τι αναμενόταν ακόμη και πριν από τρεις μήνες», πρόσθεσε ο Bailey.

πηγή: ot.gr

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024