Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρινάκης για πυρκαγιές: Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών, δεν κρυβόμαστε πίσω από καμία κρίση

Μαρινάκης για πυρκαγιές: Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών, δεν κρυβόμαστε πίσω από καμία κρίση

Ο Παύλος Μαρινάκης μίλησε στο MEGA και τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει ο σχεδιασμός, καθώς βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα

Για τις έρευνες που γίνονται για εμπρησμούς στις περιοχές που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές, τον απολογισμό που έχει γίνει μέχρι στιγμής για τις καταστροφές, αλλά και για το αν υπάρχουν ευθύνες, μίλησε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης απάντησε στην έντονη κριτική σύσσωμης της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών, δεν κρυβόμαστε πίσω από καμία κρίση».

Κατά τα λοιπά, ανέφερε ότι έχουμε συνολικά 155 κατεστραμμένα κτίσματα σε όλη την επικράτεια, όχι μόνο σπίτια αλλά και επιχειρήσεις και εργοστάσια, και διαβεβαίωσε ότι οι άνθρωποι αυτοί θα αποκατασταθούν.

Ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε για τις φωτογραφίες – ντοκουμέντο, που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας σήμερα, και «μαρτυρούν» εμπρησμό στην περιοχή του Αυλώνα.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, εδώ υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις, προχωρά την έρευνα η Αστυνομία και ελπίζουμε το συντομότερο δυνατό να καταλήξει στα απαραίτητα πορίσματα και η Δικαιοσύνη να αναλάβει», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και προσέθεσε ότι περίπου σε ενάμιση μήνα «έχουμε πάνω από 140 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 79 έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις για αδικήματα εμπρησμού, πολλά εκ των οποίων αφορούν εμπρησμό εκ δόλου, που πλέον θεωρείται κακούργημα».

«Δεν κρυβόμαστε πίσω από καμία κρίση»

«Ο ανθρώπινος παράγοντας φαίνεται ότι έχει παίξει καταλυτικό ρόλο», είπε ο κ. Μαρινάκης, προσθέτοντας πως «αυτοί που βάζουν τις φωτιές είναι εγκληματίες των χειρότερων εγκλημάτων. Μερικές φορές, η αμέλεια είναι πλέον δύσκολο να διακριθεί από τον δόλο, ειδικά όταν υπάρχουν προειδοποιήσεις».

Κάνοντας έναν απολογισμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι υπάρχουν περισσότεροι πυροσβέστες και εναέρια μέσα, αλλά τόνισε επίσης ότι «είμαστε μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα και πρέπει να αλλάξει ο σχεδιασμός».

«Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών, δεν κρυβόμαστε πίσω από καμία κρίση», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης απαντώντας στα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κριτική που ασκούν στην κυβέρνηση, ενώ επανέλαβε πως δεν πρέπει να είναι πεδίο αντιπαράθεσης το σοβαρό ζήτημα των πυρκαγιών.

«Κανείς δεν είπε πως έχουν γίνει όλα τα βήματα, έχουν γίνει όμως σημαντικά και θα γίνουν και άλλα. Με περισσότερους πυροσβέστες, με περισσότερα επίγεια και εναέρια μέσα, με περισσότερα χρήματα που έχουν δοθεί σε καθαρισμούς εκτάσεων», προσέθεσε.

Και σημείωσε πως όταν έρθει η ώρα του απολογισμού η κυβέρνηση θα κριθεί: «Κάθε σπίτι, κάθε ανθρώπινη ζωή που χάνεται είναι ό,τι πιο τραγικό μπορεί να συμβεί, όμως εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από το πρόβλημα, καλοκαίρι με καλοκαίρι κοιτάμε να έχουμε περισσότερους πυροσβέστες και περισσότερα μέσα».

Τέλος, ως προς την αποκατάσταση των πληγέντων είπε ότι αυτή θα συνεχιστεί.

«Χρόνο με το χρόνο, το σχέδιο θα είναι πιο οργανωμένο και ο πρωθυπουργός, όπως βγήκε μπροστά, θα το ξανακάνει. Ποτέ δεν έχει κρυφτεί από την ευθύνη. Θα έχουμε απολογισμό και αυτά που πρέπει θα διορθωθούν και θα γίνει το καλύτερο δυνατόν», τόνισε καταληκτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024