Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σέριφος: Ο γιατρός Θανάσης Κοντάρης έκανε την πρώτη πετυχημένη θρομβόλυση στο περιφερειακό ιατρείο του νησιού

Σέριφος: Ο γιατρός Θανάσης Κοντάρης έκανε την πρώτη πετυχημένη θρομβόλυση στο περιφερειακό ιατρείο του νησιού

Η είδηση έγινε γνωστή από τον ίδιο μέσω ανάρτησής του στον λογαριασμό του στο Facebook

Μία πολύ όμορφη και αισιόδοξη είδηση μάς έρχεται από την Σέριφο και τον γενικό ιατρό του νησιού, Θανάση Κοντάρη, ο οποίος μέσω ανάρτησής του στο Facebook έκανε γνωστό πως πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη θρομβόλυση ασθενούς με έμφραγμα μυοκαρδίου στο περιφερειακό ιατρείο του νησιού.

Ο 67χρονος ασθενής, όπως λέει ο κ. Κοντάρης δεν παρουσίασε παρενέργειες και τώρα βρίσκεται σε μονάδα παρακολούθησης εμφραγμάτων στον Ερυθρό Σταυρό.

Δείτε την σχετική ανάρτηση:

Ο Θανάσης Κοντάρης ερχόμενος από τη Σουηδία στη Σέριφο προκειμένου να υπηρετήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας του, υπέβαλλε την παραίτησή του τον Απρίλιο αναφέροντας πως είναι μία πράξη στην οποία προβαίνει αναγκαστικά και με «βαριά καρδιά».

Υπενθυμίζεται πως ανάμεσα στους λόγους της παραίτησής του που απαριθμούσε ένα ένα, ήταν η αντιμετώπιση των κατοίκων του νησιού και άλλων παρόμοιων ως «πολίτες τρίτης κατηγορίας», η υποστελέχωση του ιατρείου ιδίως τους θερινούς μήνες και το γεγονός πως ορίστηκε προσωπικός ιατρός δίχως να ερωτηθεί.

Ένα μήνα μετά, τον Μάιο, ο ίδιος ανακάλεσε την απόφασή του, κάνοντας λόγο για μία πράξη «απόγνωσης» στην οποία οδηγήθηκε από τον φόβο της νέας θερινής περιόδου.

«Ήταν μια πράξη απόγνωσης στην οποία με οδήγησε ο φόβος ενός νέου καλοκαιριού αντίστοιχου με το περσινό και μια κραυγή αγωνίας προκειμένου να αναδείξω τις ελλείψεις στις Υπηρεσίες Υγείας σε όλες τις Κυκλάδες» εξηγούσε σε συνέντευξή του.

Καταλυτική υπήρξε η συμπαράσταση συναδέλφων προκειμένου να παραμείνει στη θέση του καθώς όπως δήλωσε αναφορικά με το τι συνετέλεσε στο να αλλάξει την απόφασή του να παραιτηθεί ήταν «κυρίως δύο συνάδελφοι, ένας παιδίατρος κι ένας γενικός γιατρός υποσχέθηκαν ότι θα έρθουν να παλέψουμε μαζί εδώ το καλοκαίρι από 1η Ιουλίου. Αυτό θα σημαίνει πως για πρώτη φορά θα υπάρχουν δύο γενικοί γιατροί, ένας παιδίατρος και τρεις αγροτικοί γιατροί μαζί με δύο νοσηλεύτριες» εξηγεί.

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024