Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes EQA & EQB: Συνεχής εξέλιξη

Mercedes EQA & EQB: Συνεχής εξέλιξη

Οι δύο μικρότερες ηλεκτρικές Mercedes επωφελούνται από μια σειρά στοχευμένων αναβαθμίσεων σε επίπεδο εξοπλισμού όσο και αυτονομίας, συνεχίζοντας την «παράδοση» εμμονικής εξέλιξης της γερμανικής φίρμας 

Η γερμανική φίρμα αποκαλύπτει τις ανανεωμένες εκδοχές των δύο ηλεκτρικών μοντέλων που βρίσκονται στη βάση της πυραμίδας των EQ, εμπλουτίζοντας τον εξοπλισμό τους αλλά και ενισχύοντας την αυτονομία τους χωρίς φυσικά να παραλείψει να αναθεωρήσει και ορισμένα στοιχεία της αισθητικής τους, υπογραμμίζοντας την εξελικτική διαδικασία.

Ξεκινώντας από την EQA, το μικρότερο ηλεκτρικό μοντέλο της γερμανικής φίρμας, οι σχεδιαστές της γερμανικής φίρμας έχουν ανασχεδιάσει τα φωτιστικά σώματα τα οποία πλαισιώνουν τα εξίσου αναθεωρημένα γρίλια και προφυλακτήρα δίνοντας το στίγμα της ανανεωμένης εμφάνισής τους.

Υπό το ίδιο σκεπτικό αναθεωρημένα είναι και τα γραφικά των πίσω φωτιστικών σωμάτων. Στα ενδότερα προστίθενται νέες αισθητικές λεπτομέρειες που ανανεώνουν την εμφάνιση του ταμπλό ενώ σημαντικά βελτιωμένο είναι και το σύστημα infotainment το οποίο υπακούει στις τελευταίες ψηφιακές εξελίξεις που έχουν προκύψει στο οπλοστάσιο της Mercedes-Benz, διαθέτοντας νέα γραφικά και λειτουργίες και κυρίως ενσωματώνοντας ένα βελτιωμένο και πιο φυσικό σύστημα φωνητικών εντολών καθώς και την εμπλουτισμένη Mercedes me εφαρμογή.

Η σημαντικότερη αλλαγή έγκειται ωστόσο στην αύξηση αυτονομίας του μοντέλου που διαμορφώνεται σε 560 χλμ. Η διαδικασία αναπλήρωσης της ενέργειας εξακολουθεί να πραγματοποιείται με τάση έως και 100 kW χωρίς προς το παρόν η γερμανική φίρμα να έχει ανακοινώσει κάποια μεταβολή ως προς αυτό.

Αντίστοιχες είναι οι αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί και στην περίπτωση της τολμηρής  σχεδιαστικά όσο και πρακτικής EQΒ η οποία υιοθετεί μια ανανεωμένη όψη με κυρίαρχη τη νέα γραμμή LED που λειτουργεί ως σημείο σύνδεσης ανάμεσα στα φωτιστικά σώματα. Αντιστοίχως ανασχεδιασμένη είναι και η γρίλια που αποκτά μια πιο «flushy» εικόνα ενώ  στα αναθεωρημένα στοιχεία συγκαταλέγονται και τα πίσω φωτιστικά σώματα.

Όπως ισχύει και στην περίπτωση της EQA, η EQB επωφελείται από την τελευταία, σημαντικά βελτιωμένη εκδοχή του ευφυούς συστήματος MBUX το οποίο υπόσχεται μια πιο φυσική αλληλεπίδραση με τον χρήστη σε επίπεδο φωνητικών εντολών καθώς και σημαντικές αναβαθμίσεις αλλά και προσθήκες σε ό,τι αφορά τα ενεργά συστήματα υποβοήθησης.

Νέο είναι επίσης και τιμόνι το οποίο απεμπολεί πλήρως τους φυσικούς διακόπτες προς όφελος χειριστηρίων αφής ενώ στους αισθητικούς νεολογισμούς συγκαταλέγονται το χαρακτηριστικό φωτιζόμενο μοτίβο στο ταμπλό μπροστά από τον συνοδηγό.

Προς το παρόν η γερμανική φίρμα δεν ανακοινώνει στοιχεία σε ό,τι αφορά την αυτονομία της EQB αν και, πιθανότατα θα υπάρξει μια οριακή βελτίωση και στην περίπτωση της προαιρετικά επταθέσιας μικρής ηλεκτρικής Mercedes.

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024