Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πριγκόζιν: Νεκρός ο αρχηγός της Βάγκνερ - Συνετρίβη το αεροσκάφος του

Πριγκόζιν: Νεκρός ο αρχηγός της Βάγκνερ – Συνετρίβη το αεροσκάφος του

O άλλοτε ισχυρός άνδρας της μισθοφορικής εταιρείας Wagner Γεβγένι Πριγκόζιν σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στη Ρωσία, μαζί με άλλους εννέα επιβαίνοντες

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, το αεροπλάνο κατέπεσε βόρεια της Μόσχας, κοντά στο χωριό Kuzhenkino, ενώ βίντεο με τη στιγμή λίγο πριν τη συντριβή κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Ο επικεφαλής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner Γεβγένι Πριγκόζιν περιλαμβανόταν στη λίστα των επιβατών, σύμφωνα με τη Rosaviatsia.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γεβγένι Πριγκόζιν ηγήθηκε μιας αποτυχημένης ανταρσίας κατά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, ένα ιδιωτικό αεροσκάφος Embraer Legacy συνετρίβη καθ’ οδόν από τη Μόσχα στην Αγία Πετρούπολη στην περιοχή Tver, κοντά στο χωριό Kuzhenkino. Στο πλοίο επέβαιναν 10 άτομα, μεταξύ των οποίων 3 μέλη του πληρώματος. Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες , όλοι οι επιβαίνοντες σκοτώθηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών (Rosaviatsiya), έχει ξεκινήσει έρευνα για τη συντριβή.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε ότι το ιδιωτικό αεροσκάφος που εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Μόσχα στην Αγία Πετρούπολη συνετρίβη στην περιοχή Τβερ, σκοτώνοντας και τους 10 επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό ανάμεσα στους νεκρούς να είναι και ο υπαριθμόν 2 άνδρας της Βάγκνερ, Ντμίτρι Ούτκιν.

Ποιός ήταν ο Πριγκόζιν

Ο Πριγκόζιν ίδρυσε τη Βάγκνερ το 2014. Ήταν πλούσιο επιχειρηματίας με ποινικό μητρώο, και γωνστός ως «σεφ του Πούτιν» επειδή παρείχε τροφοδοσία μέσω των εταιρειών του στο Κρεμλίνο.

Τον Ιούνιο του 2023 οδήγησε τα στρατεύματά του σε μια σύντομη ανταρσία, αφού κατέλαβαν τον έλεγχο της νότιας ρωσικής πόλης Ροστόφ-ον-Ντον και κινήθηκαν προς τη Μόσχα, με δεδηλωμένο στόχο την απομάκρυνση της στρατιωτικής ηγεσίας.

Ωστόσο, ο Πριγκόζιν σταμάτησε την προέλαση μετά από διαπραγματεύσεις με το Κρεμλίνο, στις οποίες μεσολάβησε ο Λευκορώσος ηγέτης Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για τον τερματισμό της ανταρσίας, οι κατηγορίες εναντίον του Πριγκόζιν αποσύρθηκαν και του προτάθηκε να μετακομίσει στη Λευκορωσία.

Έκτοτε έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ, αν και ένα βίντεο που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες έλεγε ότι βρισκόταν σε μια αφρικανική χώρα.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024