Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Το Κρεμλίνο δεν χρηματοδοτεί πλέον τη Βάγκνερ

Βρετανία: Το Κρεμλίνο δεν χρηματοδοτεί πλέον τη Βάγκνερ

Γιατί το Κρεμλίνο έκλεισε τις στρόφιγγες

Υπάρχει «ρεαλιστική πιθανότητα» η Ρωσία να μην χρηματοδοτεί πλέον τις δραστηριότητες του μισθοφορικού στρατού Βάγκνερ, ανέφερε σήμερα Κυριακή το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας .

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Reuters, το υπουργείο Άμυνας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το ρωσικό κράτος ενήργησε εναντίον κάποιων άλλων επιχειρηματικών συμφερόντων του επικεφαλής της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, μετά την αποτυχημένη ανταρσία εναντίον των ανώτατων δυνάμεων του ρωσικού στρατού τον Ιούνιο.

«Εάν το ρωσικό κράτος δεν πληρώνει πλέον τη Βάγκνερ, οι δεύτεροι πιο πιθανοί χρηματοδότες είναι οι αρχές της Λευκορωσίας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι αυτό θα οδηγούσε σε μια εξάντληση των πόρων της Λευκορωσίας.

Το υπουργείο είπε επίσης ότι ο Όμιλος Βάγκνερ κινείται προς τη συρρίκνωση και την αναδιάρθρωση για εξοικονόμηση δαπανών για μισθούς προσωπικού σε μια περίοδο οικονομικής πίεσης.

Η επανεμφάνιση Βάγκνερ

Αδιευκρίνιστος αριθμός μαχητών της Βάγκνερ βρίσκεται στη Λευκορωσία και εκπαιδεύει τον εθνικό στρατό της χώρας αυτής. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος η Πολωνία άρχισε να μετακινεί περισσότερους από 1.000 στρατιώτες πιο κοντά στα σύνορα των δύο χωρών.

Σημειώνεται ότι στις 19 Ιουλίου ο ιδρυτής και επικεφαλής της Βάγκνερ, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, εμφανίστηκε για πρώτη φορά δημοσίως μετά την βραχύβια ανταρσία της μισθοφορικής του ομάδας.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram ο Πριγκόζιν φέρεται να εκφωνεί λόγο μπροστά σε χιλιάδες πολεμιστές του. «Καλώς ήρθατε στη λευκορωσική γη! Αγωνιστήκαμε με αξιοπρέπεια! Κάναμε πολλά για τη Ρωσία! ㅤ Αυτό που συμβαίνει στο μέτωπο τώρα είναι μια ντροπή στην οποία δεν χρειάζεται να συμμετέχουμε. Περιμένουμε τη στιγμή που θα μπορέσουμε να εκφραστούμε στο έπακρο. Θα είμαστε εδώ στη Λευκορωσία για κάποιο χρονικό διάστημα. Οι Λευκορώσοι μας καλωσόρισαν ως αδέρφια.  Ετοιμαστείτε, βελτιώστε το επίπεδό σας και προχωρήστε σε ένα νέο μονοπάτι. Ίσως επιστρέψουμε σε μια εποχή που θα είμαστε σίγουροι ότι δεν θα αναγκαστούμε να ντροπιαστούμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πριγκόζιν.

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024