Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καιρίδης: Η φωτιά στον Έβρο μπορεί να προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι

Καιρίδης: Η φωτιά στον Έβρο μπορεί να προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι

Ο Δημήτρης Καιρίδης μίλησε στο MEGA για τις τραγικές μέρες που βιώνει η χώρα μας με τις φωτιές, αλλά και για το σοκαριστικό «ποκρόμ» εις βάρος μεταναστών στον Έβρο από ακροδεξιούς αυτόκλητους «πολιτοφύλακες»

Για τις φωτιές που μαίνονται στη χώρα για πέμπτη συνεχή μέρα, αφήνοντας πίσω τους κατεστραμμένες περιουσίες και εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένης γης, μίλησε στο Live News ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος σχολίασε και το απαράδεκτο περιστατικό στον Έβρο, που ανέδειξε το in, όπου ακροδεξιοί αυτόκλητοι «πολιτοφύλακες» κυνήγησαν και «συνέλαβαν» μετανάστες, θεωρώντας τους υπαίτιους για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα.

«Είχαμε φέτος ένα δύσκολο μετεωρολογικά καλοκαίρι, το ξηρότερο, το θερμότερο, το πιο ευνοϊκό για τέτοιου τύπου πυρκαγιές. Εντάσσεται μέσα στην ευρύτερη κλιματική αλλαγή, είναι ένα διεθνές πρόβλημα», ανέφερε αρχικά ο κ. Καιρίδης, σημειώνοντας πως «όταν έχουμε 20, 30, 40, 50 πυρκαγιές την ημέρα, μπορούν αρκετές από αυτές να αντιμετωπιστούν, κάποιες ωστόσο ξεφεύγουν και έχουμε αυτά τα πολύ δραματικά αποτελέσματα».

Σχετικά με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τις 472 φωτιές που εκδηλώθηκαν στον Ασπρόπυργο από την 1η Μαΐου, μάλιστα, δήλωσε ότι «προφανώς, τις 471 τις προλάβαμε, ήταν η μία η οποία ξέφυγε και είχε το μεγάλο πρόβλημα».

Και προσέθεσε ότι πρέπει να γίνουν πάρα πολλά σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ τόνισε πως «χρειάζεται να ξαναδούμε τον τρόπο αξιοποίησης της βιομάζας των δασών», καθώς τα δάση μας παράγουν βιομάζα, «δεν μπορεί αυτή να αφήνεται και να γίνεται στη συνέχεια προσάναμμα».

Σε ό,τι αφορά τα μέσα πυρόσβεσης, ο υπουργός επισήμανε πως η κυβέρνηση έχει ξοδέψει πάρα πολλά και σημείωσε πως «εκ του αποτελέσματος θα κριθούμε όλοι».

«Συμμερίζομαι την ανησυχία των πολιτών στον Έβρο»

Ο Δημήτρης Καιρίδης κλήθηκε να σχολιάσει το απαράδεκτο περιστατικό στον Έβρο με τους αυτόκλητους «πολιτοφύλακες», που αποφάσισαν να «συλλάβουν» μετανάστες κατηγορώντας τους ότι εκείνοι βάζουν τις φωτιές στη χώρα μας.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι η φωτιά μπορεί να προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι και είναι κάτι το οποίο διερευνά η Πυροσβεστική, διότι εάν δείτε πώς εξελίσσονταν οι φωτιές ήταν σαν κάποιος να περπατούσε και να τις έβαζε από τον κεντρικό Έβρο προς την Αλεξανδρούπολη», σημείωσε ο υπουργός Μετανάστευης.

Προσέθεσε, ωστόσο, πως «αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτό το έκτροπο, που περιγράψατε, με την αυτοδικία, την οποία προφανώς όλοι καταδικάζουμε, παρ’ όλο που και εγώ, ομολογώ, ότι συμμερίζομαι την αγωνία και την ανησυχία των πολιτών μας στον Έβρο, οι οποίοι υπέστησαν πολλά και βρίσκονται σε μια ψυχική αναταραχή».

«Η μεταναστευτική κρίση και η κλιματική αλλαγή ‘συναντήθηκαν’ στο δάσος της Δαδιάς»

Τέλος, ο κ. Καιρίδης δήλωσε συγκλονισμένος για τον θάνατο των 18 συνανθρώπων μας, πιθανότητα μεταναστών, που απανθρακώθηκαν στο δάσος της Δαδιάς.

«Συναντήθηκε εκεί στο δάσος η μεταναστευτική κρίση και η κλιματική αλλαγή», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μετανάστευσης.

Στην ερώτηση του Νίκου Ευαγγελάτου αν η χώρα έχει γίνει πιο ευάλωτη αναφορικά με την παράτυπη μετανάστευση, δήλωσε πως τα μέσα που έχουμε είναι πολλά και γίνονται αποτροπές: «Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, τον κύριο Οικονόμου, 900 την ημέρα, δεν είναι μικρό το νούμερο», τόνισε.

Και υπογρτάμμισε πως αυτό που θέλει και για το οποίο παλεύει είναι μια καλύτερη συνεννόηση με τις τουρκικές αρχές.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024