Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: «Λάβαμε μήνυμα εκκένωσης στις 3 το ξημέρωμα – Εκατοντάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους»

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: «Λάβαμε μήνυμα εκκένωσης στις 3 το ξημέρωμα – Εκατοντάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους»

Ασύλληπτο είναι το μέγεθος της καταστροφής στην Αλεξανδρούπολη, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Μιλώντας στο MEGA, για τη φωτιά που καίει για 5η μέρα, στην Αλεξανδρούπολη, ο εθνοβιολόγος, Παύλος Γεωργιάδης, κάτοικος της περιοχής, περιέγραψε τα δραματικά λεπτά της εκκένωσης του σπιτιού του στη Μάκρη, μία περιοχή που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα και απέχει 70 χλμ. από το δάσος της Δαδιάς.

«Εμείς λάβαμε το σήμα εκκένωσης στις 03:00 προχθές το βράδυ. Φανταστείτε στις 03:00 το πρωί σηκώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι και έφυγαν στην Αλέξανδρούπολη. Μιλάμε για εκκενώσεις περισσότερων από 10 χωριών, ανθρώπων που έχουν αφήσει τα σπίτια τους και κατευθύνονται στην Αλεξανδρούπολη».

«Μάλιστα, χθες για κάποιο διάστημα ήταν κλειστή η δίοδος διαφυγής προς τα δυτικά, αυτό δημιουργεί ένα δραματικό περιβάλλον. Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένης γης τα τελευταία 24ωρα. Ασύλληπτο το μέγεθος της καταστροφής στην Αλεξανδρούπολη», δήλωσε.

Στη συνέχεια ο κος Γεωργιάδης ανέφερε πως τα πολλαπλά πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει στη χώρα τα τελευταία 24ωρα έχουν οδηγήσει σε διάσπαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι οποίοι έχουν ριχτεί στη μάχη της κατάσβεσης, ενώ τόνισε πως υπάρχει έλλειψη πρόληψης των πυρκαγιών.

Έλλειψη πρόληψης

«Υπάρχουν πολλές εστίες στην Ελλάδα και η ένταση της φωτιάς είναι τόσο μεγάλη και βλέπουμε ότι οι άνθρωποι είναι σε μία θέση που κυνηγούν τη φωτιά. Δεν υπάρχουν τα μέσα και οι πόροι για να βρεθούν μπροστά στη φωτιά. Όταν έχουμε δεκάδες, εάν όχι εκατοντάδες εστίες φωτιάς, έχουμε διάσπαση δυνάμεων».

«Δεν είναι μόνο διάσπαση δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη, αλλά στη Ροδόπη, στη Ξάνθη και στην Αθήνα. Έχουμε μία πολυδιάσπαση δυνάμεων. Από την άλλη πιστεύω ότι πρέπει να τονίσουμε την έλλειψη πρόληψης και πολιτικής προστασίας, δηλαδή άνθρωποι καλλιεργητές, εθελοντές, που θα μπορούσαν να είναι προετοιμασμένοι με υποδομές, σχέδια και πλάνα», δήλωσε.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024