Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η αγανακτισμένη ανάρτηση της παρουσιάστριας για τις φωτιές

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η αγανακτισμένη ανάρτηση της παρουσιάστριας για τις φωτιές

«Η χώρα μας καίγεται από άκρη σε άκρη κι εμείς βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές για ακόμα μια φορά»

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η χώρα, με τα πύρινα μέτωπα στην Αττική, την Αλεξανδρούπολη, την Φθιώτιδα και τη Βοιωτία να μαίνονται.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και σήμερα στις περιοχές δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης ενώ όλη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη για να σταματήσουν τις φλόγες, που στο πέρασμά τους καταστρέφουν τα πάντα και προκαλούν ανυπολόγιστες καταστροφές.

Όλοι παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τα όσα συμβαίνουν ενώ τα social media έχουν κατακλυστεί με μηνύματα και χρηστικές πληροφορίες για το πώς μπορεί ο καθένας να βοηθήσει αυτές τις δύσκολες ώρες.

Πολλοί είναι οι επώνυμοι που κάνουν repost αυτές τις πληροφορίες και εκφράζουν τη θλίψη τους για τις πυρκαγιές.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή από την πλευρά της, στην ανάρτηση που έκανε δεν έκρυψε την αγανάκτησή της. Η παρουσιάστρια δημοσίευσε μερικές εικόνες από τα πύρινα μέτωπα και, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «χάνονται ψυχές, καίγονται περιουσίες, καταστρέφεται ολοσχερώς η φύση».

Μάλιστα, ανέφερε ότι το ίδιο συμβαίνει κάθε χρόνο και το μόνο που αλλάζει πλέον είναι ο αριθμός των νεκρών, τα ονόματα των περιοχών που παραδόθηκαν στις φλόγες και ο συνολικός αριθμός των καμένων στρεμμάτων γης.

Έγραψε συγκεκριμένα: 

«Πονάει η ψυχή μας… Η χώρα μας καίγεται από άκρη σε άκρη κι εμείς βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές για ακόμα μια φορά. Το μόνο που αλλάζει είναι ο αριθμός των νεκρών, τα ονόματα των περιοχών που παραδόθηκαν στις φλόγες και ο συνολικός αριθμός των καμένων στρεμμάτων γης. Δυστυχώς ο απολογισμός είναι πάντα τραγικός.

Πότε θα καταλάβουν οι ιθύνοντες ότι πρέπει να αλλάξουν στρατηγική; Δαπανούμε τεράστια ποσά του εθνικού προϋπολογισμού για τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα αντί να εξοπλίσουμε και την πυροσβεστική μας με περισσότερα και πιο σύγχρονα μέσα. Ζητάμε διεθνή βοήθεια όταν έχει ήδη επέλθει η καταστροφή..

Το χειρότερο όλων είναι ότι κάθε χρόνο η κατάσταση επιδεινώνεται. Πότε θα γίνει μία ουσιαστική συζήτηση και θα βρεθούν αποτελεσματικές λύσεις; Όταν δεν θα έχει μείνει ούτε ένα δέντρο όρθιο στην Ελλάδα; Χάνονται ψυχές, καίγονται περιουσίες, καταστρέφεται ολοσχερώς η φύση. Φτάνει πια.. Στο τέλος θα αναπνέουμε μόνο διοξείδιο του άνθρακα σ’ αυτή τη χώρα!».

Η ανάρτησή της

Sports in

Ο Έμερι υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό: «Το άξιζαν…» (vid)

Ο Ισπανός τεχνικός της Άστον Βίλα αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τη σπουδαία εμφάνιση – νίκη στο Villa Park.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024