Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Πάρνηθα: Συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων για τη «μάχη» με τις φλόγες - «Μολών λαβέ λες με τη φωτιά»

Φωτιά στην Πάρνηθα: Συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων για τη «μάχη» με τις φλόγες – «Μολών λαβέ λες με τη φωτιά»

«Που να πας; Θα παλέψω μέχρι τέλους, δεν υπάρχει άλλη λύση».

Μάχη για να «περιορίσουν» το ανεξέλεγκτο πύρινο μέτωπο στην Πάρνηθα, δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και κάτοικοι που συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης ή παραμένουν στα σπίτια τους προκειμένου να προστατέψουν τις περιουσίες τους.

Μάλιστα κάποιοι από τους κάτοικους στις περιοχές, όπου η φωτιά συνεχίζει το καταστρεπτικό της έργο στην Αττική μίλησαν στην κάμερα του MEGA, περιγράφοντας την πύρινη «κόλαση» και δίνοντας συγχαρητήρια στις πυροσβεστικές δυνάμεις για την αυταπάρνηση με την οποία δίνουν τη μάχη με τις φλόγες.

«Ας είναι καλά η Πυροσβεστική. Τα παιδιά έτρεχαν σαν τρελοί, μπράβο τους, συγχαρητήρια. Τέτοιο τρέξιμο και τέτοιο αγώνα, ούτε δικά τους. Έρχονταν συνεχώς αλλαγές του αέρα, ριπές τρελές και κάποια στιγμή γύρισε απότομα, γύρισε τα πεύκα και δεν τα έκαψε. Τέτοια η ταχύτητά της… Οι άνθρωποι να καούν ζωντανοί για να σώσουν τις περιουσίες τους, αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναδεί ποτέ», δήλωσε κάτοικος της περιοχής στο MEGA.

«Θα παλέψω μέχρι τέλους, δεν υπάρχει άλλη λύση»

Στο MEGA μίλησαν και κάποιοι από τους κατοίκους που έμειναν πίσω για να σώσουν τις περιουσίες και όπως λένε θα παραμείνουν στο σημείο, καθώς δεν έχουν που αλλού να πάνε και θα παλέψουν μέχρι τέλους για να σώσουν τους κόπους μίας ολόκληρης ζωής.

«Δούλεψα μία ζωή κι έχω μόνο αυτό. Δεν έχει πουθενά αλλού να πάω. Τι να κάνεις, εάν δεν το προστατέψεις ή το φυλάξεις; Που να πας; Θα παλέψω μέχρι τέλους, δεν υπάρχει άλλη λύση. Αν καεί το σπίτι θα καούμε κι εμείς. Δεν υπάρχει τρόπος… Αν φύγω τι θα γίνει; Εδώ μπορώ να το προφυλάξω, να κάνω κάτι. Αν φύγω, τελείωσε», δήλωσε άλλος κάτοικος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν εκκένωσε την περιοχή κι έμεινε πίσω να παλέψει με το πύρινο μέτωπο.

Κι άλλος κάτοικος επέλεξε να μείνει πίσω, αφού πρώτα απομάκρυνε τα ζώα του από τη φλεγόμενη περιοχή. «Θα αφήσεις την περιουσία σου; Μολών λαβέ λες με τη φωτιά», είπε χαρακτηριστικά.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024