Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φάμελλος για φωτιές: Δεν αξίζει στην Ελλάδα μία κυβέρνηση διαπιστώσεων και συγγνώμης μετά τις καταστροφές

Φάμελλος για φωτιές: Δεν αξίζει στην Ελλάδα μία κυβέρνηση διαπιστώσεων και συγγνώμης μετά τις καταστροφές

Ο Σωκράτης Φάμελλος σημειώνει πως «η ανεπάρκεια της κυβέρνησης να διαχειριστεί τον κίνδυνο γεννά θλίψη»

«Δυστυχώς, οι χειρότερες προβλέψεις για την εξέλιξη των πυρκαγιών επιβεβαιώθηκαν σήμερα. Πολλαπλά μέτωπα σε Έβρο, Εύβοια, Καβάλα, Ροδόπη και Βοιωτία και με ανθρώπινη απώλεια, όπως δημοσιοποιήθηκε, δημιουργούν ακόμα μια φορά έναν πύρινο εφιάλτη για πολίτες και περιβάλλον», σημειώνει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει επισημάνει πολλές φορές τους μεγάλους κινδύνους από τις φυσικές καταστροφές και τις μεγα-πυρκαγιές που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή. Αλλά και τις ενέργειες και τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται από την πολιτεία στην πρόληψη και την πυρόσβεση και πολιτική προστασία».

Και τονίζει πως οι ενέργειες της πολιτείας «προφανώς δεν μπορούν να περιοριστούν στην επικοινωνιακής κατανάλωσης δήλωση ετοιμότητας του κ. Μητσοτάκη τον Ιούλιο, ούτε στις εκ των υστέρων 500 προσλήψεις πυροσβεστών του κ. Κικίλια ενώ τα κενά είναι 3.600!».

«Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης έμειναν στα χαρτιά»

Ο Σωκράτης Φάμελλος υπογραμμίζει πως «η ανεπάρκεια της κυβέρνησης να διαχειριστεί τον κίνδυνο γεννά θλίψη», προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν αξίζει στην Ελλάδα μία κυβέρνηση διαπιστώσεων και συγγνώμης μετά τις καταστροφές».

«Η πυρκαγιά, δε, στον πυρήνα του μοναδικού σε παγκόσμιο επίπεδο βιοτόπου της Δαδιάς προκαλεί απόγνωση και μας δίνει ένα τραγικό μήνυμα: Ότι η περυσινή καταστροφή δεν έγινε μάθημα για την κυβέρνηση και όλες οι εξαγγελίες έμειναν στα χαρτιά», σημειώνει ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλώνει ότι το κόμμα του στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις όσους και όσες δίνουν τη μάχη με τις φλόγες στις πιο αντίξοες συνθήκες και τους πολίτες που αγωνιούν για τις περιουσίες τους.

«Πρώτο μέλημα της πολιτείας οφείλει να είναι η ασφάλεια των κατοίκων, των περιουσιών και του περιβάλλοντος. Απαιτείται αποτελεσματικός συντονισμός και μέγιστη κινητοποίηση και ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων και της πολιτικής προστασίας, σε άμεση συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και με τις δασικές υπηρεσίες», τονίζει ο κ. Φάμελλος.

Και υπενθυμίζει πως «για όλα αυτά, ακόμη περιμένουμε τον κ. Μητσοτάκη να δεχτεί να έρθει να συζητήσουμε στη Βουλή για να περάσουμε από τα λόγια στην πράξη».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024