Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Αεροσκάφη από την Κύπρο και πυροσβέστες από τη Ρουμανία θα συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Αεροσκάφη από την Κύπρο και πυροσβέστες από τη Ρουμανία θα συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς

Φωτιά συνεχίζει να καίει για τρίτη μέρα στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης

Πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Κύπρο, καθώς και επίγειες δυνάμεις από τη Ρουμανία θα συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη, όπως ανέφερε ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (τουίτερ).

«Ως απάντηση στις πυρκαγιές στην Αλεξανδρούπολη στην Ελλάδα, επιστρατεύουμε δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα μέσω του rescEU με έδρα την Κύπρο και μια πυροσβεστική ομάδα με περισσότερους από 50 πυροσβέστες και 10 οχήματα από τη Ρουμανία μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ για την υποστήριξη των εθνικών ομάδων» επισημαίνει ο κ. Λέναρσιτς.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη

Η φωτιά συνεχίζει να καίει για τρίτη μέρα στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ενώ υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται αυτή τη στιγμή σε Δορίσκο και Μοναστηράκι.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ η φωτιά ήταν τόσο μεγάλη λόγω των ισχυρών ανέμων που πέρασε τα δύο ρεύματα του δρόμου με τις φλόγες να καίνε ότι βρίσκουν μπροστά τους κατά μήκος το οδικού δικτύου. Λόγω της δυσμενούς εξέλιξης οι Αρχές έχουν κλείσει τμήμα της οδού Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης- Κήπων.

Η περιοχή έχει καλυφθεί από μαύρους, πυκνούς καπνούς με τις φλόγες να διανύουν πολλά μέτρα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η φωτιά που μαίνεται για τρίτη ημέρα στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης έχει κάψει σπίτια και αυτοκίνητα, γεωργικές εκτάσεις, έχει εισέλθει στον Εθνικό Δρυμό της Νίψας ενώ απείλησε και τη βιομηχανική περιοχή της πόλης.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024