Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Τιτάνια μάχη με τις φλόγες - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Τιτάνια μάχη με τις φλόγες – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Το πιο δύσκολο σημείο αυτή τη στιγμή είναι στο Δωρικό.

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Αλεξανδρούπολη με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και τους εθελοντές να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να την περιορίσουν. Τις προσπάθειες κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Η φωτιά είναι ακόμα σε πλήρη εξέλιξη παρά τη μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής που επιχειρεί στο σημείο, που αποτελείται από 198 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την πυροσβεστική, το πιο δύσκολο σημείο αυτή την ώρα, είναι στο Δωρικό. Οι δυνάμεις θα ενισχυθούν με ακόμη 16 πυροσβέστες και 1 πεζοπόρο όχημα, ενώ έχει δοθεί εντολή να απογειωθούν και τα εναέρια μέσα.

Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας χθες  για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούσαν 16 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό τους.

Εκκένωση οικισμών – 8 πυροσβέστες στο νοσοκομείο

Λόγω των διαστάσεων που έλαβε η πυρκαγιά έχουν εκδοθεί συνολικά εννέα μηνύματα από το 112 εκ των οποίων τα τέσσερα χθες Κυριακή και εκκενώθηκαν συνολικά 12 οικισμοί. Το πρώτο στις 12:40 για την ενημέρωση των κατοίκων της Αλεξανδρούπολης για την προστασία τους από τους αναδυόμενους καπνούς, το δεύτερο στις 13:43 για την απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Μοναστήρι και Δορίσκος προς Φέρρες, το τρίτο στις 13:55 για την απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Αμφιτρίτη και Μαΐστρου προς Αλεξανδρούπολη και το τέταρτο στις 15:25 για την απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Άβαντος προς Αλεξανδρούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή των Αρχών έχουν εκκενωθεί από το απόγευμα του Σαββάτου τα χωριά Λουτρό, Αγνάντια, Αριστηνό, Δωρικό, Νίψα, Πεύκα, Αετοχώρι και Άνθεια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, επτά πυροσβέστες και ένας εθελοντής που επιχειρούσαν στην περιοχή μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Πέντε διακομίστηκαν με αναπνευστικά προβλήματα ένας με τραύμα στο κάτω άκρο ενώ επιχειρούσε στην περιοχή Αγνάντια, ένας με οφθαλμολογικό πρόβλημα, και ένας με έγκαυμα στο χέρι.

Εγιναν στάχτη

Χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργήσιμων περιοχών έχουν γίνει στάχτη από τη μεγάλη πυρκαγιά, ενώ σύμφωνα με έναν πρόχειρο απολογισμό των Αρχών του Δήμου Αλεξανδρούπολης: Έχουν καεί ολοσχερώς 2 ως 3 κατοικίες στο χωριό Πεύκα, 6 ή 7 στο Αετοχώρι, ο Ιερός Ναός Μεταμόρφωσης, 2 σπίτια στον Μαΐστρο ενώ παραδόθηκαν στις φλόγες δεκάδες αποθήκες και μαντριά. Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, Αετοχωρίου.

Φλόγες περικύκλωσαν το συνεργείο του MEGA

Το μεσημέρι χθες την ώρα που έκανε ρεπορτάζ το συνεργείο του MEGA κοντά στην περιοχή Απαλό, περικυκλώθηκε από φλόγες και μάλιστα χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί τόσο το συνεργείο του MEGA όσο και δύο κάτοικοι.

Όπως περιέγραψε ο ρεπόρτερ, το συνεργείο του MEGA απομακρυνόταν από την περιοχή Λάκα, όταν ξαφνικά ο αέρας γύρισε με αποτέλεσμα να τους κυκλώσει η φωτιά όλους όσους ήταν εκεί και να εγκλωβιστούν μέσα σε ένα μαντρί.

Στο μαντρί ήταν ένας άντρας με ένα γυναίκα, όπου αρνήθηκαν να το εγκαταλείψουν και με κουβάδες που γέμιζαν με νερό προσπαθούσαν να συμβάλλουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Ευτυχώς στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, κι έτσι τόσο οι άνθρωποι όσο και το μεγαλύτερο μέρος της στάνης σώθηκε από την πύρινη λαίλαπα.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024