Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 3-0: Ο Ζίβκοβιτς «καθάρισε» στην πρεμιέρα

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 3-0: Ο Ζίβκοβιτς «καθάρισε» στην πρεμιέρα

Με δύο γκολ του Ζίβκοβιτς (54′,59′) μέσα σε 5′ λεπτά αλλά και ένα τέρμα του Μουργκ στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» τον Αστέρα και πανηγύρισε το πρώτο τρίποντο της σεζόν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες στην εντός έδρας πρεμιέρα του στη Super League απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, τον οποίο νίκησε με 3-0 και πήρε το πρώτο «τρίποντο» στη νέα σεζόν του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Με δύο γκολ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς (54′,59′) μέσα σε πέντε λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» την υπόθεση νίκη στην πρεμιέρα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Το σκορ στο πρώτο ημίχρονο για τους γηπεδούχους είχε ανοίξει ο Μουργκ (23′) έπειτα από πολύ ωραία ενέργεια. Οι «Αρκάδες» πάλεψαν, έχασαν μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 40ο λεπτό όταν κέρδισαν πέναλτι, αλλά ο Μιριτέγιο σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κοτάρσκι και έφυγαν με σκυμμένα κεφάλια από τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες:

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κοτάρσκι. Η τετράδα της άμυνας αποτελούταν από Σοάρες, Μιχαηλίδης, Εκόνγκ και Βιεϊρίνια (από αριστερά προς τα δεξιά). Στα χαφ ο Σβαμπ με τον Οζντόεφ, που βρέθηκε για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Λίγο πιο μπροστά τους ο Μουργκ. Στα φτερά, αριστερά ο Τάισον και δεξιά ο Ζίβκοβιτς, με τον Μπράντον Τόμας στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Μίλος Ράσταβατς παρέταξε τον Αστέρα κι εκείνος με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Παπαδόπουλος. Η τετράδα της άμυνα αποτελούταν από Άλβαρεζ, Ζουκάνοβιτς, Καστάνιο, Καρμόνα. Στα χαφ ο Μουνάφο με τον Αλάγκμπε και λίγο πιο μπροστά τους ο Ρεγκίς. Στα φτερά, αριστερά ο Σίτο και δεξιά ο Καλτσάς, με τον Μιριτέγιο στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με τον Αστέρα να είναι πολύ καλά τοποθετημένος πίσω από την μπάλα. Τόσο το σουτ του Σβαμπ (14′) όσο και το σουτ του Μπράντον Τόμας (15΄) δεν κατάφεραν να απειλήσουν ρεαλιστικά την εστία του Παπαδόπουλου. Σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που έφτασαν κοντά στο γκολ στο 19ο λεπτό, όταν ο Καλτσάς έκλεψε από τον Σβαμπ, βρήκε τον Ρεγκίς μέσα στην περιοχή, ο τελευταίος εκτέλεσε αλλά ο Κοτάρσκι έκανε την επέμβαση στην αριστερή του γωνία του αρνήθηκε το γκολ. Η προηγούμενη φάση μάλλον «αφύπνισε» τον ΠΑΟΚ και μετά από τρία λεπτά ο Μουργκ, έκανε ασίστ την πάσα του συμπατριώτη του Σβαμπ, καθώς αφού υποδέχθηκε εξαιρετικά την μπάλα, βγήκε απέναντι από τον Παπαδόπουλο και άνοιξε με πλασέ τον λογαριασμό του ΠΑΟΚ στην φετινή Super League (1-0, 23′).

Τα επόμενα λεπτά ο ρυθμός της αναμέτρησης μειώθηκε σημαντικά, ωστόσο ο Αστέρας σε μία φάση που δεν ήταν επικίνδυνος κέρδισε πέναλτι. Συγκεκριμένα, στο 40ο λεπτό, η μπάλα έγινε διεκδικήσιμη εντός περιοχής μεταξύ Εκόνγκ και Μιριτέγιο, με τον αμυντικό του ΠΑΟΚ να έχει αργή αντίδραση και να υποκύπτει σε παράβαση. Ο Μιριτέγιο, ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι αλλά έστειλε την μπάλα στην αριστερή κάθετη δοκό του Κοτάρσκι (που έπεσε σωστά), σπαταλώντας την ευκαιρία που βρήκε. Στο 45+1 ο διαιτητής έδειξε την «άσπρη βούλα» αυτήν την φορά για χάρη του ΠΑΟΚ καθώς είδε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Καστάνιο πάνω στον Τάισον, ωστόσο ο VAR τον κάλεσε να εξετάσει την φάση κι αφού είδε ξανά το μαρκάρισμα, πήρε πίσω την απόφαση του και υπέδειξε «θέατρο» του Βραζιλιάνου winger του ΠΑΟΚ.

Το σκηνικό έμεινε ίδιο και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, με τον ΠΑΟΚ να κυκλοφορεί με άνεση την μπάλα έξω από την περιοχή του Αστέρα χωρίς να μπορεί να πατήσει με αξιώσεις σ’αυτή. Μέχρι το 54ο λεπτό όταν οι παίκτες του γηπεδούχου βρήκαν ανοιχτό διάδρομο με τον Σβάμπ, ο οποίος αφού έχτισε μία όμορφη συνεργασία με τον Τάισον στα αριστερά, έστειλε την μπάλα στον αμαρκάριστο δεξιά Ζίβκοβιτς και με πλασέ εκείνος έκανε το 2-0. Με παρόμοιο τρόπο ήρθε και το τρίτο γκολ για την ομάδα του Λουτσέσκου. Ο Μουργκ αυτή τη φορά έτρεξε το γήπεδο, έβγαλε μία εξαιρετική κάθετη πάσα στον Μπράντον Τόμας που αστόχησε σε φάση τετ-α-τετ με τον Παπαδόπουλο (απόκρουση), για να έρθει ο Ζίβκοβιτς ξανά να πάρει το «ριμπάουντ» και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 3-0 για τον «δικέφαλλο».

Στην συνέχεια οι αλλαγές αλλά και τον δείκτη του σκορ στο 3-0 υπέρ του ΠΑΟΚ, οι γηπεδούχοι έκαναν συντήρηση δυνάμεων και χαμήλωσαν υπερβολικά την ένταση της αναμέτρησεις. Ο Αστέρας προσπάθησε να γίνει απειλητικός ωστόσο έμοιζε κουρασμένος και ανήμπορος να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Κοτάρσκι. Στο 80ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Καλτσάς έκανε την σέντρα από τα δεξιά, βρήκε τον ελεύθερο Ρεγκίς μέσα στην περιοχή, ωστόσο το κοντρόλ του δεν ήταν καλό με τους αμυντικούς και τον Κοτάρσκι να απομακρύνουν τον κίνδυνο. Ο Αστέρας βρήκε ακόμη μία καλή στιγμή στο 82ο λεπτό, αλλά η κεφαλιά του Μάντζη πέρασε άουτ έπειτα από σέντρα του Μουνάφο. Ο ΠΑΟΚ βρήκε ακόμη μία καλή στιγμή με τον Κωνσταντέλια στο 87ο λεπτό και έφτασε κοντά στο 4-0 αλλά ο Σγουρής του είπε «όχι».

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024