Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έτσι ήταν τα υπνοδωμάτια των σκλάβων στην Πομπηία

Έτσι ήταν τα υπνοδωμάτια των σκλάβων στην Πομπηία

Νέα ευρήματα ρίχνουν φως στη ζωή των σκλάβων στην Πομπηία

Ένα μικρό υπνοδωμάτιο σε μια ρωμαϊκή βίλα κοντά στην Πομπηία, το οποίο χρησιμοποιούνταν από σκλάβους, ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι.

Οι ζωές του σκλάβων που φρόντιζαν ώστε να περνούν καλά οι πλούσιοι αρχαίοι Ρωμαίοι στις πολυτελείς κατοικίες τους στην Πομπηία αποκαλύπτονται χάρη σε μια ανασκαφή που έγινε έξω από τα τείχη της αρχαίας πόλης κοντά στην Νάπολη.

Το υπνοδωμάτιο ανακαλύφθηκε στη βίλα Civita Giuliana και, όπως αναφέρει ο Guardian, περιείχε δύο κρεβάτια, εκ των οποίων μόνο το ένα είχε στρώμα, δύο μικρά ντουλάπια και μια σειρά από τεφροδόχους και κεραμικά δοχεία, μέσα στα οποία βρέθηκαν λείψανα δύο ποντικιών και ενός αρουραίου.

«Αυτές οι λεπτομέρειες επιβεβαιώνουν τις συνθήκες κακής υγιεινής στις οποίες ζούσαν τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα εκείνη την εποχή» ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού.

Τα ευρήματα είναι σχεδόν 2.000 ετών.

Ο έλεγχος των σκλάβων δεν ασκείτο μέσω φυσικών φραγμών

Δεν υπήρχαν ίχνη από κλειδαριές ή αλυσίδες που να περιορίζουν τους ενοίκους του δωματίου. «Φαίνεται ότι ο έλεγχός του δεν ασκείτο μέσω φυσικών φραγμών και περιορισμών» δήλωσε ο Gabriel Zuchtriegel, διευθυντής του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πομπηίας.

Μέρος ενός από τα κρεβάτια είχε καταστραφεί από μια σήραγγα που χρησιμοποιούσαν οι ληστές για να αποκτήσουν πρόσβαση σε άλλο σημείο της βίλας.

Ο Βεζούβιος εξερράγη το 79 μ.Χ., σκοτώνοντας χιλιάδες Ρωμαίους που δεν είχαν ιδέα ότι ζούσαν κάτω από ένα από τα μεγαλύτερα ηφαίστεια της Ευρώπης. Η έκρηξη έθαψε την πόλη σε ένα παχύ στρώμα στάχτης, που βοήθησε να διατηρηθούν πολλά από τα κτήρια.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024