Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από το ρωσικό πυραυλικό χτύπημα στο Τσερνίχιβ - Στους 110 οι τραυματίες

Ουκρανία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από το ρωσικό πυραυλικό χτύπημα στο Τσερνίχιβ – Στους 110 οι τραυματίες

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανήρτησε και βίντεο από το αποτέλεσμα της επίθεσης

Επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα εξάχρονο παιδί, σκοτώθηκαν και 110 τραυματίστηκαν όταν ρωσικός πύραυλος έπληξε το Σάββατο την κεντρική πλατεία της ιστορικής πόλης Τσερνίχιβ της βόρειας Ουκρανίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κόσμος βρισκόταν καθ’οδόν προς την εκκλησία με την αφορμή μιας θρησκευτικής γιορτής όταν σημειώθηκε η επίθεση -ανακοίνωσε το υπουργείο- προσθέτοντας ότι 12 από τους τραυματίες ήταν παιδιά και δέκα αστυνομικοί.

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγραψε στο Telegram όπου ανήρτησε και βίντεο από το αποτέλεσμα της επίθεσης: «Ρωσικός πύραυλος έπληξε ακριβώς το κέντρο της πόλης του Τσερνίχιβ μας. Μια πλατεία, το Πολυτεχνείο, ένα θέατρο. Ένα Σάββατο σαν όλα τα άλλα, το οποίο η Ρωσία μετέτρεψε σε μια ημέρα πόνου και απωλειών. Υπάρχουν νεκροί, υπάρχουν τραυματίες».

Στο βίντεο αυτό μικρής διάρκειας διακρίνονται συντρίμμια διάσπαρτα σε μια πλατεία μπροστά από ένα κτίριο που φαίνεται ότι είναι το θέατρο της πόλης με κατεστραμμένα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Μέσα σε ένα αυτοκίνητο διακρίνεται και ένα πτώμα.

Το Τσερνίχιβ είναι μια πόλη με κατάφυτες λεωφόρους και εκκλησίες που μετρούν αιώνες και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 145 χιλιομέτρων βορείως της πρωτεύουσας, του Κιέβου.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι από το πυραυλικό πλήγμα καταστράφηκε η οροφή του θεάτρου.

Καταδίκασε την «ειδεχθή» επίθεση ο ΟΗΕ

Ο ΟΗΕ καταδίκασε την «ειδεχθή» -όπως την χαρακτήρισε- ρωσική πυραυλική επίθεση με στόχο αμάχους στο κέντρο του Τσερνίχιβ.

«Είναι αποτρόπαιο να επιτίθεται κανείς στην κεντρική πλατεία μιας μεγάλης πόλης το πρωί, όταν οι άνθρωποι πηγαίνουν βόλτα, κάποιοι πηγαίνουν στην εκκλησία για να γιορτάσουν μια θρησκευτική γιορτή», τόνισε σε ανακοίνωσή της η συντονίστρια για την ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ στην Ουκρανία Ντενίζ Μπράουν.

«Καταδικάζω αυτό το επαναλαμβανόμενο μοτίβο ρωσικών επιδρομών σε κατοικημένες περιοχές της Ουκρανίας, που προκαλεί θάνατο, μαζική καταστροφή και αυξανόμενες ανθρωπιστικές ανάγκες», είπε η ίδια. «Πρέπει να σταματήσει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024