Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρινάκης για ακρίβεια: «Θα υπάρξουν παρεμβάσεις σε τρία επίπεδα»

Μαρινάκης για ακρίβεια: «Θα υπάρξουν παρεμβάσεις σε τρία επίπεδα»

Τι ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης για την ακρίβεια

Ο Παύλος Μαρινάκης μίλησε σε συνέντευξη του σχετικά με την οικονομική πολιτική που έχει ασκήσει η κυβέρνηση, για την οπαδική βία και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέστρεψε τα δεδομένα των προηγούμενων δεκαετιών, δεν ασκεί οικονομική πολιτική σε βάρος των επόμενων γενεών και σε βάρος των φορολογουμένων, αλλά κάνει πράξη όσα λέει προεκλογικά από την επομένη των εκλογών.

Σχετικά με τους φόρους και την ακρίβεια

Πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση φόρου, όπως και την προηγουμενη τετραετία, και θα έχουμε συνεχείς και στοχευμένες αυξήσεις εισοδήματος, από αυξήσεις μισθών και μειώσεις φόρων. Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί στην ακρίβεια και στο θέμα της στέγης.

Για το θέμα της ακρίβειας είπε ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις σε τρία επίπεδα:

1. αυξήσεις εισοδημάτων,

2. στοχευμένες παρεμβάσεις με βάση τα πλεονάσματα, όπου υπάρχει ανάγκη και όπου υπάρχει δυνατότητα από την οικονομία

3. έλεγχοι από αρμόδιες υπηρεσίες.

Παράλληλα με την προστασία του καταναλωτή θα υπάρχει και προστασία των εργαζομένων, όπως έγινε το προηγούμενο διάστημα.

«Φορολογήσαμε τα υπερκέρδη και στηρίξαμε όλα τα τιμολόγια ρεύματος»

Ερωτηθείς για τις τιμές στο ρεύμα απάντησε ότι η γενική αρχή είναι πως κανένας πολίτης που έχει ανάγκη δεν θα μείνει αβοήθητος και καμία υπέρογκη αύξηση δεν θα βαρύνει τον καταναλωτή, πάντα σύμφωνα με τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας.

«Φορολογήσαμε τα υπερκέρδη και στηρίξαμε όλα τα τιμολόγια ρεύματος», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, μας ενδιαφέρουν τα μόνιμα μέτρα και τα αποτελέσματα που θα έχουν, όταν θα υποχωρήσουν οι λόγοι της ακρίβειας».

«Τεράστια επιχειρησιακή αστοχία της ΕΛΑΣ»

Αναφορικά με την «κάθοδο» των Κροατών χούλιγκαν στην Ελλάδα, ο Παύλος Μαρινάκης είπε πως πρόκειται για «τεράστια επιχειρησιακή αστοχία» της ΕΛ.ΑΣ, αλλά πρόσθεσε πως «δεν ακυρώνουμε το έργο της αστυνομίας». Σημείωσε ότι όπως είπε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «όταν κάποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, ελέγχονται και λαμβάνονται αποφάσεις. Με βάση τα πορίσματα, όπως προβλέπει ο νόμος και χωρίς να προδικάζουμε, προφανώς θα γίνουν και οι υπόλοιπες κινήσεις».

Απαντώντας και στα σχόλια του Κροάτη προέδρου επανέλαβε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου με ανεξάρτητη δικαιοσύνη και ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο». Για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας είπε ότι «θα δούμε μέρα με τη μέρα την εφαρμογή όσων εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσα λέει τα κάνει πράξη».

Συμπλήρωσε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Βρούτση, οι παρεμβάσεις όπως οι έλεγχοι στα γήπεδα δεν χρειάζονται νομοθετική παρέμβαση, ενώ το κλείσιμο των συνδέσμων είναι ηδη νομοθετημένο. «Το ζήτημα είναι η εφαρμογή του νόμου», είπε.

Σχετικά με την υπόθεση Μπελέρη

Για την υπόθεση του Φρέντη Μπελέρη αναφέρθηκε στη σειρά παρεμβάσεων που έχουν γίνει και τόνισε ότι η Ελλάδα τάσσεται με το δίκαιο. Ο Μπελέρης πρέπει να ορκιστεί, υπογράμμισε, είναι εκλεγμένος δήμαρχος, δεν κάνουμε βήμα πίσω.

Αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να προσκαλέσει τη Δευτέρα στην Αθήνα όλους τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων και κρατών-μελών της ΕΕ της περιοχής για ένα άτυπο δείπνο για τη διεύρυνση και το ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τη Σύνοδο Ε.Ε.-Δυτικών Βαλκανίων και την «Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης».

Στο δείπνο θα μετάσχουν η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel. Ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ότι το παρών θα δώσει και ο πρωθυπουργός της Κροατίας.

Σχετικά με τα επεισόδια στην Κύπρο

Για τα έκτροπα των τουρκοκυπρίων στην Κύπρο, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε πως η κίνηση δεν έχει προηγούμενο, μίλησε για απρόκλητη επίθεση στις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ και για κατάφωρη παραβίαση του status quo. Επισήμανε την πολύ αυστηρή ανακοινωση του ΥΠΕΞ και πρόσθεσε ότι Ελλάδα και Κύπρος θα είναι μαζί σε αυτή τη μαχή, «δεν θα ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές».

Για την υποψηφιότητα Κασιδιάρη στις αυτοδιοικητικές εκλογές είπε πως ο νόμος προβλέπει πως όποιος έχει καταδικαστεί για αδικήματα τίθεται αυτομάτως σε αργία και αυτό θα εφαμροστεί και σε αυτή την περίπτωση.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024