Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος: «Συναγερμός ασφαλείας» των ΗΠΑ προς τους πολίτες τους λόγω των γεγονότων στην Πύλα

Κύπρος: «Συναγερμός ασφαλείας» των ΗΠΑ προς τους πολίτες τους λόγω των γεγονότων στην Πύλα

«Συναγερμό ασφαλείας» προς τους αμερικανούς πολίτες και για αποφυγή των ταξιδιών προς τα κατεχόμενα εξέδωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία.

«Λόγω της κλιμάκωσης των γεγονότων στην περιοχή της Πύλας, η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία ενθαρρύνει σθεναρά τους πολίτες τους να επανεξετάσουν τυχόν σχέδια να ταξιδέψουν στα κατεχόμενα αυτό το Σαββατοκύριακο ή μέχρι την αποκλιμάκωση της κατάστασης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας.

«Να είναι προσεκτικοί»

Συνιστάται ιδιαίτερα στους πολίτες των ΗΠΑ να μείνουν μακριά από την περιοχή της Πύλας: «Ενθαρρύνουμε τους πολίτες των ΗΠΑ στην περιοχή να είναι προσεκτικοί και να έχουν τον νου τους στον περιβάλλοντα χώρο, ιδιαίτερα γύρω από πλήθη ή συγκεντρώσεις.

»Θα πρέπει να παρακολουθείτε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση και τις δραστηριότητες, τυχόν διαδηλώσεις και περιοχές που πρέπει να αποφύγετε», προστίθεται.

Η αμερικανική πρεσβεία περιγράφει συνοπτικά στην ανακοίνωσή της τα γεγονότα: «Στις 17 Αυγούστου, οι Τουρκοκύπριοι (ΤΚ) ανακοίνωσαν σχέδια ασφαλτόστρωσης του χωματόδρομου από το τουρκοκυπριακό χωριό Αρσος στη ζώνη ασφαλείας του ΟΗΕ προς το δικοινοτικό χωριό Πύλα.

«Εχουν καταδικάσει έντονα»

»Το κατασκευαστικό έργο δεν εγκρίθηκε από τα Ηνωμένα Εθνη και η έναρξή του συνιστούσε σημαντική καταστρατήγηση της νεκρής ζώνης.

»Ενώ οι προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών σταμάτησαν την κατασκευή, η κατάσταση κλιμακώθηκε το πρωί της Παρασκευής 18 Αυγούστου, όταν οι τουρκοκυπριακές δυνάμεις ασφαλείας εισήλθαν στη νεκρή ζώνη, επιτέθηκαν στο στρατιωτικό προσωπικό του ΟΗΕ, προκαλώντας ζημιές σε οχήματα και απομακρύνοντας εξοπλισμό και προσωπικό του ΟΗΕ από το οδόφραγμα.

»Ο ΟΗΕ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα έθνη έχουν καταδικάσει έντονα τις ενέργειες των Τουρκοκυπρίων.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024