Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το πιο σύντομο τεστ IQ στον κόσμο έχει μόλις 3 ερωτήσεις - Το 80% αποτυγχάνει

Το πιο σύντομο τεστ IQ στον κόσμο έχει μόλις 3 ερωτήσεις – Το 80% αποτυγχάνει

Είστε πιο έξυπνοι από το 80%;

Ας είμαστε ειλικρινείς. Τίποτα δεν είναι πιο απολαυστικό από το να λύνεις ένα τεστ IQ, ειδικά όταν οι φίλοι σου αποτυγχάνουν σε αυτό!

Είναι η στιγμή που αισθάνεσαι πολύ πιο έξυπνος από εκείνους, ακόμα κι αν στην πραγματικότητα δεν είσαι.

Πολλές φορές μπορεί να έχεις αναρωτηθεί πόσο υψηλό IQ έχεις, αλλά και πώς μπορείς να το μετρήσεις σωστά.

Το πιο σύντομο τεστ IQ στον κόσμο

Απάντηση σε αυτό έρχεται να δώσει το CRT, το οποίο θεωρείται το πιο σύντομο IQ τεστ του κόσμου, καθώς αποτελείται μόνο από τρεις ερωτήσεις.

Το συγκεκριμένο κουίζ δημιουργήθηκε το 2005 στο Princeton University, ωστόσο επανέρχεται στα social media ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο δημιουργός, Σέιν Φρέντερικ, έφτιαξε το εν λόγω τεστ, προκειμένου να δοκιμάζει την ικανότητά των ανθρώπων να αγνοούν τον αυθορμητισμό τους και να σκέφτονται πιο αργά και πιο λογικά. Στη γλώσσα της ψυχολογίας, το τεστ μετρά κατά πόσο μπορεί κάποιος να σκεφτεί με αναλυτικό τρόπο.

Για να αποδειχθεί η ευφυΐα του καθενός, θα πρέπει να απαντήσει σωστά σε τρεις ερωτήσεις, αλλά σε εύλογο χρονικό διάστημα καθώς οι ταχύτερες απαντήσεις είναι ακόμη ένα δείγμα του υψηλού IQ. Oι ερωτήσεις δεν είναι τόσο απλές, όσο φαίνονται με την πρώτη ανάγνωση και γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή πριν απαντήσει κάποιος.

Φοιτητές διακεκριμένων πανεπιστημίων (συμπεριλαμβανομένων των Yale και Harvard), σε μελέτη που έγινε το 2005, απέτυχαν να δώσουν τις σωστές απαντήσεις. Στην πραγματικότητα μόνο το 17%, όσων έχουν κάνει το τεστ, πέτυχαν ένα ικανοποιητικό σκορ.

Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε κι εσείς το εν λόγω τεστ, προκειμένου να δείτε αν είστε πιο έξυπνοι από το 80%; 

Οι 3 ερωτήσεις

  1. Ένα ρόπαλο και μια μπάλα κοστίζουν συνολικά 1.10 δολάρια. Το ρόπαλο κοστίζει 1 δολάριο περισσότερο από την μπάλα. Πόσο κοστίζει η μπάλα;
  2. Εάν 5 μηχανές χρειάζονται 5 λεπτά για να φτιάξουν 5 λογισμικά, πόσο χρόνο θα χρειαστούν 100 μηχανήματα για να δημιουργήσουν 100 λογισμικά;
  3. Το τμήμα μιας λίμνης είναι γεμάτο νούφαρα. Κάθε μέρα αυτό το τμήμα διπλασιάζεται σε μέγεθος. Αν χρειάζονται 48 ημέρες για να καλύψουν τα νούφαρα όλη τη λίμνη, πόσος καιρός θα χρειαστεί για να καλύψουν τη μισή;
@_notjustjosh Are you smarter than 80% of the population? #iq #test #intellegence #smart ♬ Roxanne – Instrumental – Califa Azul

Απαντήσεις…

  1. Πιθανόν, η απάντηση για τους περισσότερους είναι 10 cents. Όμως, η μπάλα στοιχίζει 5 cents και το ρόπαλο 1,05 δολάρια. Συνολικά, δηλαδή 1,10 δολάρια. Μελέτη του Princeton διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που απάντησαν 10 cents ήταν λιγότερο υπομονετικοί από εκείνους που είχαν τη σωστή απάντηση.
  2. Κάποιοι θα απάντησαν 100 λεπτά. Ευτυχώς, δεν θα χρειαζόταν τόσος πολύς χρόνος. Από την ερώτηση προκύπτει ότι χρειάζονται ακριβώς 5 λεπτά για να δημιουργήσει ένα λογισμικό το κάθε μηχάνημα. Οπότε, τα 100 μηχανήματα θα χρειαστούν 5’ για 100 λογισμικά.
  3. Ίσως πολλοί μάντεψαν 24 ημέρες. Αλλά, αν το τμήμα της λίμνης που καλύπτεται από νούφαρα διπλασιάζεται κάθε μέρα, θα χρειαζόταν μόνο μια μέρα για να καλυφθεί πλήρως η μισή λίμνη. Αφαίρεσε μία ημέρα από τις 48 και το αποτέλεσμα είναι 47 ημέρες.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024