Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το πιο δύσκολο αεροδρόμιο στο κόσμο - Ελάχιστοι πιλότοι επιτρέπεται να προσγειωθούν

Το πιο δύσκολο αεροδρόμιο στο κόσμο – Ελάχιστοι πιλότοι επιτρέπεται να προσγειωθούν

Βίντεο από τη στιγμή της απαιτητικής προσγείωσης...

Πρόκειται για ένα από τα πιο δύσκολα αεροδρόμια στον κόσμο. Πρόκειται για τέτοια επικινδυνότητα, όπου στον εν λόγω αεροδιάδρομο επιτρέπεται να προσγειωθούν… μόλις 24 πιλότοι στον κόσμο.

Μάλιστα, ένας από αυτούς 24 «δεξιοτέχνες» κατέγραψε το όλο θέμα και έδειξε στον κόσμο πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η προσγείωση σε αυτό το αεροδρόμιο, το οποίο βρίσκεται στο Μπουτάν.

Όλο το βίντεο γυρίστηκε σε ένα κλιπ τύπου POV, το οποίο κάνει τους θεατές να μοιάζουν σαν να είναι αυτοί που οδηγούν.

Οι πιλότοι που επιτρέπεται να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Μπουτάν πρέπει να κατευθύνουν το airbus μέσα από τις κοιλάδες των Ιμαλαΐων, πράγμα που σημαίνει ότι το αεροπλάνο πρέπει να ολοκληρώσει 15 απαιτητικούς ελιγμούς για να προσγειωθεί με ασφάλεια.

Δείτε το βίντεο

Ο πρώτος ελιγμός απαιτούσε από το σκάφος να ακολουθήσει μια σειρά από στροφές για να ευθυγραμμιστεί με τον διάδρομο προσγείωσης. Ο δεύτερος είναι ότι οι υπεύθυνοι του αεροπλάνου πρέπει να χρησιμοποιήσουν οπτική πλοήγηση, καθώς το αεροδρόμιο δεν διαθέτει σύστημα προσγείωσης με όργανα (ILS) λόγω του εδάφους.

Έτσι, οι πιλότοι πρέπει να βασιστούν στην εκπαίδευση και την εμπειρία τους για να πραγματοποιήσουν μια ασφαλή προσγείωση. Με αυτούς τους περιορισμούς, οι πιλότοι πρέπει επίσης να πλοηγηθούν μέσα στην κοιλάδα. Υπάρχουν επίσης περιορισμένες επιλογές ανατροπής, οπότε οι πιλότοι πρέπει να διαχειρίζονται προσεκτικά τον ρυθμό καθόδου του αεροπλάνου για να παραμείνουν στην επιθυμητή πορεία ολίσθησης.

Κάθε κίνηση πρέπει να εκτελείται με ακρίβεια, καθώς ακόμη και ο παραμικρός λάθος υπολογισμός μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες σε αυτό το αδυσώπητο περιβάλλον. Καθώς το αεροσκάφος κάνει ελιγμούς μέσα στις κοιλάδες, η ικανότητα και η συγκέντρωση του πιλότου φτάνουν στα όριά τους.

Οι μοναδικές προκλήσεις που θέτει αυτό το αεροδρόμιο απαιτούν όχι μόνο τεχνική εξειδίκευση αλλά και ατσάλινα νεύρα. Οι πιλότοι πρέπει να είναι έτοιμοι να προσαρμόζονται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες και να ανταποκρίνονται γρήγορα σε απροσδόκητα εμπόδια.

Στο βίντεο, μπορείτε να δείτε τα χέρια των πιλότων στα χειριστήρια, να κάνουν ακριβείς ρυθμίσεις καθώς το τοπίο ξεδιπλώνεται μπροστά τους. Η θέα από το πιλοτήριο αποκαλύπτει την εκπληκτική αλλά και επικίνδυνη ομορφιά του εδάφους των Ιμαλαΐων.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024