Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τι σχολική τσάντα να επιλέξω; Ένας πλήρης οδηγός αγοράς!

Τι σχολική τσάντα να επιλέξω; Ένας πλήρης οδηγός αγοράς!

Η νέα σχολική χρονιά πλησιάζει και σηματοδοτεί την περίοδο των απαραίτητων αγορών. Από όλα τα σχολικά είδη η τσάντα είναι ίσως το κρισιμότερο, για αυτό σου έχουμε τον απόλυτο οδηγό αγοράς!

Η αρχή κάθε σχολικής χρονιάς σηματοδοτείται από τα απαραίτητα back to school ψώνια. Δεν είναι νέο ότι η σχολική χρονιά απαιτεί πολλά εφόδια. Κασετίνες, τετράδια, γραφική ύλη, σχολικά βιβλία και φυσικά τη νέα σχολική τσάντα! Η τσάντα για το σχολείο είναι εντελώς διαφορετική αγορά από τα σακίδια ενήλικων. Δεν είναι θέμα μόδας η αλλαγή κάθε χρόνο, είναι θέμα ουσίας αφού η σωστή σχολική τσάντα εξαρτάται πρώτα από όλα από τον σωματότυπο του παιδιού μας.

Το σωστό μέγεθος τσάντας εξαρτάται από τις διαστάσεις του παιδιού μας, οι οποίες αλλάζουν κάθε χρόνο. Το σωστό σακίδιο πρέπει να έχει το ίδιο μέγεθος με τον κορμό του παιδιού μας. Να μην ξεπερνά σε πλάτος το άνοιγμα της πλάτης και να μην κρέμεται πιο χαμηλά από την μέση.

Προσοχή πρέπει να δώσεις και στους ιμάντες, τα λεγόμενα λουριά. Η σωστή τσάντα πρέπει να ρυθμίζεται εύκολα και το σακίδιο να είναι σταθερά στο ύψος των ώμων. Φυσικά τα λουριά πρέπει να έχουν ικανοποιητικά μαξιλαράκια όπως και η πλάτη του σακιδίου. Μιλώντας για ιμάντες χρήσιμοι είναι οι ιμάντες μέσης και στέρνου. Με δεδομένο ότι δεν είναι όλα τα παιδιά εξισου σωματώδη για κάποια το βάρος των σχολικών βιβλίων μπορεί να είναι πιο κουραστικό. Χρήσιμο είναι να επιλέξετε μια σχολική τσάντα με επιπλέον ιμάντες στήριξης στη μέση και το στέρνο ώστε να κατανέμεται σωστά το βάρος και να μην καμπουριάζει το παιδί από την κούραση.

Μιλώντας για βάρος σακιδίου, το ιδανικό είναι να μην ξεπερνά το 10% με 15% του βάρους του παιδιού. Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν είναι πάντα εφικτό και πολύ συχνά τα παιδιά αναγκάζονται να κουβαλάνε βάρος σχεδόν όσο το ¼ του δικού τους. Προσπάθησε να βρεις σχετικά ελαφρύ σακίδιο και σχολικά είδη ενώ πολύ σημαντικό είναι να μάθεις στο παιδί σου να ετοιμάζει σακίδιο ανάλογα με τη μέρα του και να αποφεύγει να κουβαλά ό,τι δεν χρειάζεται. Επειδή το σωστό βάρος δεν είναι πάντα εφικτό σκέψου τη λύση τσάντας με ρόδες αντί για σακίδιο πλάτης ειδικά για πιο μικρά παιδία.

Για να σε βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο με την επιλογή σωστής σχολικής τσάντας ας δούμε 5 σημεία που πρέπει να δώσεις προσοχή.

1.Μόδα και Στυλ

Αρχίζουμε με τη μόδα γιατί συχνά είναι κάτι που παραβλέπουμε για τα παιδιά μας. Το σχολικό περιβάλλον είναι μια μικροκοινότητα με πολλούς από τους κανόνες που έχουμε και σαν ενήλικες. Τόσο η μοναδικότητα όσο και η κοινωνική ενσωμάτωση είναι σημαντικά στοιχεία για την εξέλιξη κάθε παιδιού και το στυλ και η μόδα είναι αναπόσπαστα κομμάτια αυτού. Τα σχέδια αλλάζουν συχνά όπως και το ποια χρώματα ή patterns είναι της μόδας. Όμως το μαύρο παραμένει το χρώμα που πουλάει περισσότερο και ταιριάζει με τα περισσότερα στυλ. Μην ξεχνάμε ότι λερώνει και λιγότερο! Μπορείς επίσης να επιλέξεις τσάντα κατασκευασμένη από ανακυκλωμένα υλικά. Η ανακύκλωση πέρα από ανερχόμενο trend είναι και απαραίτητη συνήθεια για το καλό μας.

2.Επιλογή Υλικού

Το υλικό της τσάντας επηρεάζει το στυλ, την αντοχή και το βάρος της. Το δέρμα είναι ένα υλικό αντοχής που παράλληλα παλιώνει αποκτώντας χαρακτήρα. Όμως οι δερμάτινες τσάντες είναι από κατασκευής πιο βαριές από τις συνθετικές. Οι βαμβακερές ή από κάνναβη τσάντες είναι πιο οικολογικές επιλογές αλλά με λιγότερη αντοχή από τις συνθετικές. Τέλος, έχει σημασία να διαλέξεις υλικό και βάσει των καιρικών συνθηκών. Συνθετικά υλικά είναι καλύτερα για περιοχές με πιο έντονες βροχοπτώσεις ενώ τα φυσικά υλικά καλύτερα για θερμές περιοχές.

3.Μέγεθος και Θήκες

Είπαμε ήδη πώς πρέπει να υπολογίσεις το σωστό μέγεθος τσάντας, το ερώτημα είναι πόσες και τι θήκες απαιτούνται. Χρειάζεται να μεταφέρει laptop ή tablet στο σχολείο του; Αν ναι θα πρέπει και η τσάντα να έχει τις ανάλογες θήκες. Θέλουμε να έχει τα κλειδιά και το πορτοφόλι του στο σακίδιο; Χρειάζεται να έχει μαζί του σε ξεχωριστή θήκη κάποιο φάρμακο; Τι πολιτική έχετε στο σπίτι και στο σχολείο για κινητό; Πόσες θήκες χρειάζεται για να έχει οργανωμένα τα σχολικά του είδη; Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα θα σε βοηθήσουν να βρείς την ιδανική σάκα.

4.Φερμουάρ και Ιμάντες

Βεβαιώσου ότι τα φερμουάρ είναι αντοχής και εύχρηστα. Προτίμησε τα πιο χοντρά φερμουάρ από στιβαρό υλικό καθώς και φερμουάρ με διπλή κεφαλή.

Όσο για τους ιμάντες βεβαιώσου ότι έχουν αρκετό padding για να είναι εργονομικοί και άνετοι και φυσικά ότι παρέχουν αρκετό εύρος ρύθμισης. Τέλος, αποφάσισε μαζί με το παιδί σου αν χρειάζεται ιμάντα στέρνου και μέσης και αν θα τα αξιοποιήσει, καθώς αν απλά κρέμονται κάνουν περισσότερο κακό από καλό.

5.Τύπος Σακιδίου

Για μικρές ηλικίες απόφυγε τις τσάντες ταχυδρόμου που έχουν μόνο ένα λουρί και προτίμησε πιο κλασσικό σακίδιο πλάτης. Για τα πιο μεγάλα βάρη είναι καλύτερο να διαλέξεις τσάντες με ροδάκια αντί για πλάτης. Τέλος, προτίμησε σακίδια που γεμίζουν από πάνω αλλά παράλληλα έχουν αρκετές αυτόνομες θήκες για ό,τι χρειάζεται η καθημερινότητα του παιδιού.

Καλή νέα σχολική χρονιά!

Sports in

Ολοταχώς για sold-out η Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League

Τα πέντε χιλιάδες εισιτήρια για τον τελικό του Conference League, έχουν ήδη εξασφαλίσει οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα και πάνε φουλ για sold out.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024