Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Για την γενιά Ζ ο γάμος κοστίζει ακριβά αλλά «αξίζει»

Για την γενιά Ζ ο γάμος κοστίζει ακριβά αλλά «αξίζει»

Ειδικοί δίνουν ορισμένες πρακτικές συμβουλές ώστε να ζήσετε το όνειρό σας με το χαμηλότερο δυνατό κόστος

Για πολλούς αποτελεί όνειρο ζωής και για άλλους η φυσική εξέλιξη μίας σχέσης. Ο γάμος, αν μη τι άλλο είναι μία από τις ομορφότερες στιγμές που βιώνει ένα ζευγάρι, ωστόσο στις μέρες μας το κόστος μίας γαμήλιας τελετής… τρομάζει τα νεαρά ζευγάρια.

Περίπου το 75% των ζευγαριών που ανήκουν στους millenials και στη γενιά Ζ δηλώνουν πως τους κοστίζει πολύ να παντρευτούν στην τρέχουσα οικονομία, σύμφωνα με έρευνα του Thriving Center of Psychology.

Σημειώνεται πως στην έρευνα συμμετείχαν 906 ανύπαντρα ζευγάρια.

Το κόστος ενός μέσου γάμου έφτασε τα 30.000 δολάρια πέρυσι λόγω του έντονου πληθωρισμού, σύμφωνα με μια ετήσια μελέτη του The Knot.

Η Gen Z αναγνωρίζει ότι οι γάμοι είναι ακριβοί, ωστόσο η πλειοψηφία,(περίπου το 66%) λέει ότι αξίζει το κόστος. Πολλά ζευγάρια μάλιστα κατάφεραν να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας με πολύ λιγότερα χρήματα.

Για παράδειγμα, η Janet Counts από τη Βιρτζίνια και ο σύζυγός της Brian ξόδεψαν λιγότερα από 15.000 δολάρια για τον γάμο τους πριν από ενάμιση χρόνο, αναφέρει δημοσίευμα του CNBC.

«Είναι πολύ σημαντικό για τα ζευγάρια να καταλάβουν τι θέλουν από έναν γάμο» λέει η 30χρονη Counts.

Οι παραδόσεις εξελίσσονται και όλο και περισσότερα ζευγάρια αισθάνονται άνετα με μικρότερους, κλειστού κύκλου, γάμους καθώς χρηματοδοτούν οι ίδιοι τις εκδηλώσεις, δήλωσε ο Jason Rhee, διοργανωτής γάμων με έδρα την Καλιφόρνια.

Δείτε παρακάτω μερικούς τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων:

Δώστε προτεραιότητα σε ό,τι είναι σημαντικό για εσάς

Μόλις πριν από μια δεκαετία, συνηθιζόταν οι γονείς να πληρώνουν εξ’ ολοκλήρου τον γάμο των παιδιών τους. Σήμερα, με τα ζευγάρια να χρηματοδοτούν σχεδόν το ήμισυ του κόστους του γάμου τους, οι αποφάσεις σχετικά με τα έξοδα είναι μετρημένες και στοχευμένες.

Τα ζευγάρια πρέπει να είναι ρεαλιστικά και να συζητούν για το πώς θα μοιάζει ο γάμος, λέει ο Rhee. Να είστε ειλικρινείς σχετικά με τον προϋπολογισμό σας και την εξοικονόμηση χρημάτων για πράγματα που δεν σας ενδιαφέρουν και τόσο.

«Δώστε προτεραιότητα σε ό,τι είναι σημαντικό για εσάς. Εξοικονομήστε 1.000 δολάρια στην τούρτα για να χαρίσετε στον εαυτό σας τον φωτογράφο των ονείρων, τον χώρο που αγαπάτε ή τα επιπλέον 30 λεπτά στο μπαρ» εξηγεί.

Εάν δεν έχετε ιδέα ποιος πρέπει να είναι ο προϋπολογισμός σας, απαριθμήστε τα στοιχεία που σας αρέσουν και αρχίστε να κάνετε μαθηματικούς υπολογισμούς.

Οι προσκλήσεις

Όσο λιγότερα άτομα προσκαλέσετε στο γάμο σας, τόσο περισσότερους πόρους θα έχετε για το πάρτι, αναφέρει ο Rhee.

Τα ζευγάρια κάποτε ήταν θετικά στο να φέρνει ο εκάστοτε προσκεκλημμένος τον/την συνοδό του ή τα παιδιά του. Τώρα αυτό έχει αλλάξει και τα ζευγάρια γίνονται περισσότερο επιλεκτικά ως προς τα άτομα που θέλουν να παρευρεθούν στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής τους.

Να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες

Τα ζευγάρια θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι εικόνες που βλέπουν σε επαγγελματικούς ιστότοπους γάμων θα πρέπει να λαμβάνονται ως έμπνευση και ιδέες και όχι να αποτυπώνονται.

Μερικά ζευγάρια τείνουν στην ξένη παροιμία «κάτι δανεικό» (something borrowed) και σκέφτονται σοβαρά να νοικιάσουν αντί να αγοράσουν, ειδικά όταν πρόκειται για λουλούδια, εκλεκτά κοσμήματα, ακόμη και για τα νυφικά τους.

Επιπλέον, στραφείτε προς νεότερες στον χώρο εταιρείες καθώς τείνουν να προσφέρουν χαμηλότερες τιμές σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση.

«Ο λόγος που είναι φθηνότερες είναι επειδή είναι νέες και ο λόγος που πληρώνετε περισσότερα χρήματα είναι επειδή αυτό το άτομο έχει περισσότερη εμπειρία» σημείωσε ο Rhee.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024