Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λουκία και Λέανδρος: Τα παιδιά με οπτική αναπηρία που έκλεψαν τις εντυπώσεις στον τελικό του Super Cup

Λουκία και Λέανδρος: Τα παιδιά με οπτική αναπηρία που έκλεψαν τις εντυπώσεις στον τελικό του Super Cup

Η σπουδαιότερη στιγμή του Super Cup στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν ήταν κάποια ενέργεια ποδοσφαιριστή, αλλά η στιγμή που εμφανίστηκαν η μικρή Λουκία και ο μικρός Λέανδρος στον αγωνιστικό χώρο

Μια σπουδαία ποδοσφαιρική βραδιά, διαφήμιση της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι βρέθηκαν στο στάδιο Γ. Καραϊσκάκης το βράδυ της Τετάρτης, καθώς και όσοι παρακολούθησαν τον τελικό του UEFA Super Cup από την τηλεόραση.

Από το χορτάρι του φαληρικού γηπέδου πέρασαν το βράδυ της Τετάρτης ορισμένοι από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές του πλανήτη, οι οποίοι προσέφεραν σπουδαίο θέαμα, με την αγωνία να κρατά μέχρι το τελευταίο λεπτό και τον αγώνα να κρίνεται στη διαδικασία των πέναλτι.

Ωστόσο, η πιο ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς δεν ήταν κάποιο γκολ, ή κάποια ωραία ενέργεια ενός ποδοσφαιριστή, αλλά η συμμετοχή της μικρής Λουκίας και του μικρού Λέανδρου, δύο παιδιών με οπτική αναπηρία, που πάτησαν το χορτάρι του γηπέδου, στέλνοντας το δικό τους δυνατό μήνυμα.

Η Λουκία και ο Λέανδρος έκλεψαν τις εντυπώσεις στον τελικό του Super Cup

Η 10χρονη Λουκία Κασαμάκη από τη Βέροια με οπτική αναπηρία, και οι 11χρονος Λέανδρος από την Θεσσαλονίκη, επίσης με αναπηρία όρασης, ήταν τα δύο παιδιά της καμπάνιας «A ball for all» που η UEFA Foundation for Children επέλεξε να συμμετέχουν στον τελικό, καθώς και σε συμπεριληπτικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν την παραμονή και ανήμερα του αγώνα.

Η Λουκία και ο Λέανδρος είχαν την ευκαιρία, την παραμονή του αγώνα, να συναντήσουν τους παίκτες των δύο ομάδων, της πρωταθλήτριας Ευρώπης Μάντσεστερ Σίτυ και της κατόχου του Europa League Σεβίλλης, να συμμετέχουν στην τελευταία προπόνηση και να παίξουν μαζί τους με την ειδική μπάλα για παιδιά με οπτική αναπηρία, που δημιούργησε η «A ball for all».

Η Λουκία είχε επίσης την ευκαιρία να πάρει και συνέντευξη από έναν παίκτη από κάθε ομάδα.

Μάλιστα, τη βραδιά του τελικού, κρατώντας τα χέρια των παικτών, συνόδευσαν στον αγωνιστικό χώρο την επίσημη ενδεκάδα των δύο ομάδων.

Οι συγκινητικές στιγμές όμως συνεχίστηκαν, καθώς την Λουκία και την οικογένειά της περίμενε άλλη μια έκπληξη. Η 10χρονη Λουκία είχε την τιμή και χαρά να σταθεί ανάμεσα στον πρόεδρο και στον αντιπρόεδρο της UEFA κατά την απονομή των μεταλλίων, ενώ τη φίλησε ο Γκουαρντιόλα.

«Πρώτη φορά συμμετείχα σε κάτι τόσο μεγάλο»

«Η χθεσινή εμπειρία ήταν πραγματικά μοναδική» θα πει η Λουκία, εξιστορώντας όλα όσα έζησε το διήμερο του μεγάλου τελικού του Super Cup.

«Για εμένα που ήταν η πρώτη και ίσως η τελευταία φορά που θα επισκεφτώ κάτι τόσο μεγάλο και κάτι τόσο σπουδαίο. Που συμμετείχα στον αγώνα, που συνόδευσα τους παίκτες, που μίλησα στους παίκτες, που πήρα συνέντευξη από έναν παίκτη» θα συμπληρώσει η μικρή Λουκία.

«Τον ρώτησα εγώ, επειδή δεν είχα καταλάβει ποιος ήταν, πώς τον λένε και μου απάντησε ότι τον λένε Χάαλαντ και με ρώτησε κι εκείνος πως με λένε και του απάντησα κι εγώ ότι με λένε Λέανδρο» θα πει, από την πλευρά του ο Λέανδρος για τη συνάντησή του με τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

«Στη συνέχεια με ρώτησε αν είμαι έτοιμος και του απάντησα ότι πάντα είμαι έτοιμος» κατέληξε ο μικρός Λέανδρος.

Η πρωτοποριακή κίνηση του Ολυμπιακού για άτομα με οπτική αναπηρία

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» άτομα με οπτική αναπηρία μπορούν να απολαύσουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάρτιο του 2023 η ΠΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε σε μια ακόμα σπουδαία κίνηση, αφού έγινε η πρώτη στην Ευρώπη, η οποία προσφέρει στα άτομα με οπτική αναπηρία την υπηρεσία της ακουστικής περιγραφής σε όλους τους αγώνες στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Συγκεκριμένα, σε κάθε αγώνα ο Ολυμπιακός θα φιλοξενεί στα δημοσιογραφικά θεωρεία 5 τυφλούς με τους συνοδούς τους, οι οποίοι με τη χρήση ακουστικών θα απολαμβάνουν την ακουστική περιγραφή των εντός έδρας αγώνων του Ολυμπιακού, την οποία θα κάνουν φοιτητές του τμήματος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Παντείου Πανεπιστημίου, που παρακολούθησαν με επιτυχία σχετικό σεμινάριο.

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024