Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν ήταν μόνο τυχερός ο Παναθηναϊκός!

Δεν ήταν μόνο τυχερός ο Παναθηναϊκός!

Αν αναλύσεις τον αγώνα με πιο ψύχραιμη ματιά, υπήρχαν δύο σημεία που ήταν καθοριστικά για το τελικό αποτέλεσμα και πιστοποιούν την αγωνιστική άνοδο του Παναθηναϊκού.

Δύο αγώνες πριν από τους ομίλους του Champions League βρίσκεται πλέον ο Παναθηναϊκός, 12 ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία του παρουσία στη φάση των ομίλων!

Η πρόκριση επί της Μαρσέιγ ήταν σε μεγάλο βαθμό προϊόν τύχης, καθώς οι πράσινοι δεν παρουσίασαν στο Βελοντρόμ εικόνα αντίστοιχη, με αυτή του πρώτου ματς στο γήπεδο της Λεωφόρου, αφήνοντας στους γηπεδούχους το πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ωστόσο, δεν ήταν μόνο η τύχη που έπαιξε το ρόλο της για να φτάσει το «τριφύλλι» στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Αν αναλύσεις τον αγώνα με πιο ψύχραιμη ματιά, υπήρχαν δύο σημεία που ήταν καθοριστικά για το τελικό αποτέλεσμα και πιστοποιούν την αγωνιστική άνοδο του Παναθηναϊκού και το γεγονός ότι από χρονιά σε χρονιά δείχνει να ανεβαίνει επίπεδο.

Η αντίδραση της ομάδας του Γιοβάνοβιτς στο δεύτερο ημίχρονο είναι αξιομνημόνευτη και πρέπει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την μετεξέλιξη της ομάδας. Όταν το γήπεδο έγερνε μετά το εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο που γρήγορα θα ξεχάσουν όλοι στον Παναθηναϊκό, το «τριφύλλι» έβγαλε αντίδραση, ισορρόπησε τον αγώνα και με την πάροδο του χρόνου έδειξε ότι δικαιούται κάτι καλύτερο στο ματς, το οποίο και τελικά πήρε.

Η εμφάνιση κόντρα στην τρίτη ομάδα του γαλλικού πρωταθλήματος με πολλαπλάσιο μπάτζετ και μέσα στην καυτή έδρα της αποτελεί πιστοποίηση ότι κάτι αλλάζει στον Παναθηναϊκό, διαγράφοντας τα περισσότερα από δέκα «πέτρινα» στην Ευρώπη χρόνια.

Και δεν ήταν μόνο η εμφάνιση στο δεύτερο μέρος που αποδεικνύει ότι κάτι αλλάζει. Η ψυχραιμία των παικτών στη διαδικασία των πέναλτι και η επακόλουθη ευστοχία αποτελεί χαρακτηριστικό μεγάλης ομάδας και δείγμα ότι η δουλειά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μεταμορφώνει αγωνιστικά τον Παναθηναϊκό.

Βέβαια δεν θα τα συζητούσαμε όλα αυτά, εάν δεν υπήρχε ο Μπρινιόλι στο πρώτο ημίχρονο, όταν με τις καθοριστικές αποκρούσεις του κράτησε σχετικά χαμηλά το δείκτη του σκορ και την ομάδα του μέσα στη διαδικασία πρόκρισης.

Πλέον οι φίλοι της ομάδας κάνουν ευρωπαϊκά όνειρα, γυρίζοντας πολλά χρόνια πίσω, στο μακρινό 2008-09 όταν όχι μόνο προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός στους ομίλους, αλλά κόντρα σε αντιπάλους όπως η Ιντερ και η σπουδαία τότε Βέρντερ Βρέμης πήρε την πρώτη θέση και προκρίθηκε στη φάση των «16» όπου και αποκλείστηκε από τη Βιγιαρεάλ.

Αυτή ήταν η τελευταία αξιομνημόνευτη χρονιά καθώς το 2010-11 παρότι προκρίθηκε ως πρωταθλητής απευθείας στους ομίλους, δεν κατάφερε να πετύχει κάτι σημαντικό, μένοντας σε δύο λευκές ισοπαλίες με τη Ρούμπιν Καζάν και γνωρίζοντας τέσσερις ήττες από τη Μπαρτσελόνα και την Κοπεγχάγη.

Ο Παναθηναϊκός του 2023-24 δείχνει να είναι, όμως, εντελώς διαφορετικός από τον Παναθηναϊκό εκείνης της χρονιάς και μένει να το πιστοποιήσει στα δύο ματς με τη Μπράγκα!

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024