Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Στο στόχαστρο το επιτελικό κράτος 

ΠΑΣΟΚ: Στο στόχαστρο το επιτελικό κράτος 

Στο κεντροαριστερό στρατόπεδο επικεντρώνουν τον πυρήνα της κριτικής τους προς την κυβέρνηση στο αφήγημα του επιτελικού κράτους με το σκεπτικό πως πολλές από τις κρίσεις που καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση μπορεί να μην είχαν καν προκύψει αν οι ίδιοι ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι

Με το κλείσιμο των δύο εκκρεμοτήτων στους υποψήφιους περιφερειάρχες, μια στην Στερεά Ελλάδα και μια στα Ιόνια Νησιά, ολοκληρώνεται η διαδικασία των χρισμάτων για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε επίπεδο περιφερειών – το χρονικό όριο του Δεκαπενταύγουστου ξεπεράστηκε σ’ αυτές τις περιπτώσεις, πράγμα που σημαίνει πως οι μηχανές τόσο για την ανακήρυξη των χρισμάτων όσο και για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων «τρέχουν» πια όσο πιο γρήγορα γίνεται, καθώς τα ψηφοδέλτια θα πρέπει να έχουν κατατεθεί έως το τέλος του μήνα.

Και οι δύο αποτελούν δύσκολες περιφέρειες για το ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον για την Στερεά, ωστόσο, το τοπίο φαίνεται πως ξεκαθαρίζει (εκτός απροόπτου) προς το πρόσωπο του Λουκά Αποστολίδη. 

Από εκεί και πέρα, στο κεντροαριστερό στρατόπεδο επικεντρώνουν τον πυρήνα της κριτικής τους προς την κυβέρνηση στο αφήγημα του επιτελικού κράτους -με το σκεπτικό πως πολλές από τις κρίσεις που καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση μπορεί να μην είχαν καν προκύψει αν οι ίδιοι ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι. Το βασικό επιχείρημα της Χαριλάου Τρικούπη είναι πως αυτή η κυβέρνηση δεν είναι καινούρια, δεν παρέλαβε πριν από περίπου δύο μήνες την διακυβέρνηση της χώρας.

Αντιθέτως, λένε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται στην εξουσία εδώ και τέσσερα χρόνια, με μεγάλες πλειοψηφίες -ωστόσο δεν έχει καταφέρει να διορθώσει βασικές παθογένειες, όπως αυτές που οδήγησαν στα Τέμπη και στην δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή. «Αυτή η κυβέρνηση δεν ξεκίνησε τη θητεία χθες. Αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης τετραετούς διακυβέρνησης της ΝΔ, άρα και δεν υπάρχει καμία «περίοδος χάριτος» ή ακόμη και ανοχής.

Είμαστε στον πέμπτο χρόνο, όμως, και μείζονα ζητήματα, όπως η ασφάλεια των πολιτών, παραμένουν σε εκκρεμότητα», εξήγησε πρόσφατα (RealNews) ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Θανάσης Γλαβίνας.

Σε αυτό το μήκος κύματος ήταν και η τελευταία δήλωση Ανδρουλάκη για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην υπόθεση της δολοφονίας Κατσουρή: «Οι ταμπέλες του “επιτελικού κράτους” και του “πολυδύναμου εκσυγχρονισμού”, που τόσο αυτάρεσκα χρησιμοποιεί η Κυβέρνηση, αποδεικνύονται τις πρώτες εβδομάδες της διακυβέρνησής της ότι είναι το επικοινωνιακό περιτύλιγμα ενός συγκεντρωτικού και αναποτελεσματικού τρόπου διακυβέρνησης», επεσήμανε στο «Βήμα της Κυριακής», σχολιάζοντας επί της ουσίας το υπερκομματικό αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και το άνοιγμά του προς το κέντρο -και τα δύο έγιναν πολύ σαφή κατά την πρώτη ομιλία του Πρωθυπουργού στην Βουλή.  

Μπορεί μεν το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται σε μια παράλληλη μάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, όμως παράλληλα θέλει να διεκδικήσει τον ρόλο της βασικής εναλλακτικής απέναντι στην ΝΔ. Η κριτική στο επιτελικό κράτος και στην αναποτελεσματικότητα σηκώνει εκ νέου και τα σχετικά τείχη ανάμεσα στα δύο κόμματα -τα οποία θεωρούνται απαραίτητα αν το κόμμα θέλει να ξαναπάρει την θέση του ενός βασικού πόλου στον δικομματισμό.  

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024