Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γυμναστική και διακοπές: Έξι ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για να παραμείνετε σε φόρμα

Γυμναστική και διακοπές: Έξι ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για να παραμείνετε σε φόρμα

Η γυμναστική στις διακοπές είναι πιο εύκολη υπόθεση απ' ό,τι ίσως περιμένατε...

Φύγατε για διακοπές, όμως θέλετε να κρατηθείτε σε φόρμα και να μην αφήσετε πίσω την προπόνησή σας; Κανένα πρόβλημα!

Η γυμναστική στις διακοπές είναι πιο εύκολη υπόθεση απ’ ό,τι ίσως περιμένατε…

Για να μην νιώθετε λοιπόν, άσχημα για τις χαλαρές μέρες και τις ατασθαλίες στην διατροφή σας και για να μην ζηλεύετε τους σφιχτούς γλουτούς, τα καλλίγραμμα πόδια και το ευλύγιστο σώμα των άλλων, μπορείτε να κάνετε τις παρακάτω ασκήσεις, που προτείνει το vita.gr.

Ποιες είναι αυτές οι ασκήσεις;

1η άσκηση: Το σώμα σας σε καθιστή θέση με το ένα πόδι να είναι τεντωμένο μπροστά και το άλλο λυγισμένο στο γόνατο με το πέλμα να ακουμπάει στο εσωτερικό του μηρού του αντίθετου ποδιού. Σκύβετε ελαφρώς τον κορμό προς το πόδι που είναι τεντωμένο και μένετε σε αυτό το σημείο που νιώθετε διάταση στον δικέφαλο μηριαίο και όχι πόνο. Εκτελείτε τη διάταση 12 δευτερόλεπτα και αλλάζετε πλευρά. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα εκτελείτε άλλη μία φορά. Διατείνετε τον δικέφαλο μηριαίο. Όπως παρακάτω:

2η άσκηση: Το σώμα σας στηρίζεται στη φτέρνα του ενός ποδιού που είναι τεντωμένο στο πλάι και στο πέλμα του άλλου ποδιού το οποίο είναι λυγισμένο στο γόνατο. Ο κορμός σας είναι ελαφρώς σκυμμένος προς τα εμπρός ενώ τα χέρια σας ακουμπούν με τα δάχτυλα στο έδαφος μπροστά. Μένετε σε αυτή τη θέση 12 δευτερόλεπτα και αλλάζετε πλευρά. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα εκτελείτε άλλη μία φορά. Διατείνετε τους προσαγωγούς σας. Όπως παρακάτω:

3η άσκηση: Το σώμα σας σε καθιστή θέση με τα πέλματα αρχικά να ακουμπούν στο έδαφος και τα γόνατα λυγισμένα. Ο κορμός σας στηρίζεται στις παλάμες των χεριών που είναι τεντωμένα. Από αυτή τη θέση εκτελείτε κάμψεις του κορμού προς τα πάνω με ταυτόχρονη κίνηση των μηρών προς τον κορμό. Έτσι ώστε μηρoί και κορμός να σχηματίζουν το αγγλικό γράμμα V. Επαναφέρετε, χωρίς όμως τα πέλματα και τα χέρια να ακουμπήσουν κάτω. Εκτελείτε 3 σετ από 15 επαναλήψεις με ενδιάμεσα διαλείμματα. Γυμνάζετε τους κοιλιακούς σας. Όπως παρακάτω:

4η άσκηση: Το σώμα σας σε πρηνή κατάκλιση στηριζόμενο στις μύτες των ποδιών και στις παλάμες των χεριών οι οποίες συγκρατούν δυο βαράκια στο έδαφος μέχρι ενάμισι κιλό. Από αυτή τη θέση εκτελείτε εναλλάξ κάμψεις των χεριών προς την αντίθετη πλευρά του στήθους γυρίζοντας παράλληλα τον καρπό προς τα μέσα. Στην επαναφορά ακουμπάει το βαράκι όπως ήταν στην αρχική του θέση. Εκτελείτε 3 σετ από 20 επαναλήψεις εναλλάξ με ενδιάμεσα διαλείμματα. Γυμνάζετε δικέφαλο βραχιόνιο και ισομετρικά κοιλιακούς, ραχιαίους, ώμους, στήθος και πλάτη.

5η άσκηση: Το σώμα σας είναι σε θέση πους απς στηριζόμενο στις μύτες των ποδιών και στις παλάμες των χεριών τα οποία είναι τεντωμένα και ακουμπούν σε ένα σκαλάκι σε μικρή απόσταση από το έδαφος. Από αυτή τη θέση εκτελείτε κάμψεις του κορμού προς τα κάτω και επαναφέρετε χωρίς να τεντώσουν οι αγκώνες σας.

Η σπονδυλική σας στήλη είναι πάντα σε ευθεία γραμμή και το βλέμμα σας κοιτάζει χαμηλά. Η κίνηση προς τα κάτω φτάνει μέχρι εκεί που νιώθετε να σας πιάνει η άσκηση και όχι να σας καταπονεί. Εκτελείτε 3 σετ από 8-15 επαναλήψεις με ενδιάμεσα διαλείμματα ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης. Σε περίπτωση που σας δυσκολεύει η άσκηση, δοκιμάζετε να την εκτελέσετε με λυγισμένα γόνατα τα οποία ακουμπούν στο έδαφος. Γυμνάζετε στήθος, τρικέφαλους, ώμους και πλάτη. Όπως παρακάτω:

6η άσκηση: Το σώμα σας στηρίζεται στα γόνατα των ποδιών και στους αγκώνες των χεριών τα οποία και τα μεν και τα δε είναι λυγισμένα σχεδόν σε ορθή γωνία. Τοποθετείτε ένα βαράκι μέχρι 2 κιλά στην άρθρωση πίσω από το γόνατο του ενός ποδιού και από αυτή τη θέση εκτελείτε κάμψεις του γλουτού προς τα πάνω με το γόνατο να είναι λυγισμένο έτσι ώστε να συγκρατεί το βαράκι. Η κίνηση προς τα πάνω φτάνει μέχρι εκεί που ενεργοποιείται ο γλουτός σας. Εκτελείτε 3 σετ από 15 δευτερόλεπτα στο κάθε πόδι με ενδιάμεσα διαλείμματα. Γυμνάζετε τον μεγάλο γλουτιαίο. Όπως παρακάτω:

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024