
Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα παράδοση αμερικανικών όπλων στο Κίεβο
Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα μια νέα παράδοση όπλων στην Ουκρανία αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων, για να αντισταθμίσουν ένα λογιστικό σφάλμα του αμερικανικού Πενταγώνου στην κοστολόγηση των όπλων που έχουν ήδη αποσταλεί στην Ουκρανία.
Αυτά τα όπλα, τα οποία θα ληφθούν απευθείας από τα υπάρχοντα αποθέματα, περιλαμβάνουν πυρομαχικά για αντιαεροπορικά συστήματα Patriot και συστήματα πυροβολικού Himars, καθώς και εκατομμύρια οβίδες, φυσίγγια και χειροβομβίδες και εξοπλισμό αποναρκοθέτησης.
Λογιστικό σφάλμα
Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters την περασμένη Δευτέρα ότι θα αρχίσουν να χορηγούν κεφάλαια 6,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα οποία εντοπίστηκαν μετά από ένα λογιστικό σφάλμα του Πενταγώνου που υπερκοστολόγησε τη βοήθεια δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε αποσταλεί στην Ουκρανία. Τον Ιούνιο, το αμερικανικό Πεντάγωνο αναγνώρισε αυτό το λογιστικό σφάλμα.
Αυτό ήταν αποτέλεσμα της απόδοσης υψηλότερης αξίας από την εγγυημένη σε όπλα που ελήφθησαν από αμερικανικά αποθέματα και στη συνέχεια στάλθηκαν στην Ουκρανία, δήλωσαν σήμερα δύο ανώτεροι αξιωματούχοι άμυνας.
Μέχρι να αποσυρθούν οι ρωσικές δυνάμεις από την Ουκρανία και να τελειώσει ο πόλεμος, «οι ΗΠΑ, μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, θα συνεχίσουν να στέκονται στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρόνο χρειαστεί»», δήλωσε σε ανακοίνωση ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν.
Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, η Ουάσινγκτον έχει στείλει όπλα αξίας 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα να εγκρίνει την αποδέσμευση επιπλέον 13 δισεκατομμυρίων.
Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών νομοθετών υποστηρίζει αυτή την πολιτική στρατιωτικής βοήθειας, δημοσκοπήσεις καταγράφουν μια σχετική κόπωση στον αμερικανικό πληθυσμό απέναντι στην πολιτική αυτή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κλειστή η Πειραιώς λόγω πτώσης δέντρου – Πού αλλού εντοπίζονται προβλήματα
- Πούτιν: Η ένταξη της Αρμενίας στην ΕΕ είναι «απλούστατα αδύνατη»
- Κυβέρνηση πνιγμένη στα σκάνδαλα: Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ 1 στον ΟΠΕΚΕΠΕ 2, στις υποκλοπές, στα Τέμπη…
- Αταμάν: «Ο Γκραντ δεν ξέρω αν θα είναι έτοιμος την επόμενη εβδομάδα»
- Κάλεσμα γυναικών ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτόν – Υπογράφει η Μάγδα Φύσσα
- Γλυφάδα: Ξυλοκόπησαν, μαχαίρωσαν και έκλεψαν το κινητό από 19χρονο έξω από το σπίτι του – Συνελήφθησαν δύο νεαροί




