Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φρέντι Μπελέρης: Το μήνυμα από τη φυλακή - «Η ψυχή μου και το φρόνημα δεν φυλακίζονται»

Φρέντι Μπελέρης: Το μήνυμα από τη φυλακή – «Η ψυχή μου και το φρόνημα δεν φυλακίζονται»

Μήνυμα από τη φυλακή απηύθυνε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρης

Μήνυμα από τη φυλακή σε όσους συγκεντρώθηκαν για να τον υποστηρίξουν στην Αλβανία απηύθυνε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρης. Υπενθυμίζεται ότι στη συγκέντρωση έδωσαν το «παρών» ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Αναλυτικά το μήνυμα Μπελέρη

«Χειμαρριώτες και Χειμαρριώτισσες ψηλά το κεφάλι. Ενενήντα ημέρες στη φυλακή και δεν υπάρχει στιγμή που να μην είμαι δίπλα σας και να μη σας νιώθω δίπλα μου. 90 ημέρες δεν υπήρξε λεπτό να μετανιώσω για τον αγώνα μας. Δεν υπάρχει λεπτό που να φοβήθηκα. Η ψυχή μου και το φρόνημα δεν φυλακίζονται.

Η Δικαιοσύνη κερδίζει πάντα, άλλοτε αργά και άλλοτε γρήγορα. Εμάς μας οδηγεί η πίστη μας και ο αγώνας μας για τα δικαιώματα μας. Για το δικαίωμα να ζούμε και να ευημερούμε στην πατρογονική μας γη. Για το δικαίωμα στη γλώσσα μας, στην παρουσία μας, στην εθνική μας ταυτότητα. Δώσαμε έναν αγώνα με ήθος και αξιοπρέπεια. Υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα όλων των πολιτών του δήμου Χειμάρρας, Αλβανών και Ελλήνων να ζουν στον τόπο τους με δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα και ευκαιρίες δουλειάς.

Η συκοφαντική, κατασκευασμένη, ψεύτικη κατηγορία, η προφυλάκισή μου και η παρεμπόδιση να αναλάβω τα καθήκοντα του δημάρχου Χειμάρρας είναι άνανδρη. Όμως μην ξεχνάτε λεπτό ότι εμείς κερδίσαμε. Κερδίσαμε τις εκλογές αλλά και κάτι μεγαλύτερο. Τα χρόνια προβλήματά μας υιοθετήθηκαν σε ολόκληρο τον δημοκρατικό κόσμο και την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.

Όλοι τώρα γνωρίζουν ότι σε ετούτο τον τόπο ο ισχυρός είναι άδικος και καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματά μας. Όλοι τώρα γνωρίζουν ότι οι Χειμαρριώτες δίνουν έναν πολύχρονο, δίκαιο αγώνα. Ποτέ ως σήμερα τα ζωτικής σημασίας προβλήματά μας δεν είχαν βρει τόσους πολλούς και τόσους ισχυρούς υποστηρικτές. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη από αυτή των εκλογών.

Αδέλφια μου, μην ανησυχείτε για εμένα. Αντέχω γιατί είμαι υπερήφανος για εσάς. Αλλά κυρίως, είμαι ευγνώμων στον Θεό και τους ανθρώπους που με ευλόγησαν ,μέσα από την ευρύτερη στέρηση των δικαιωμάτων μου, να μάθουν όλοι για τον πολύχρονο αγώνα μας.

Μπορεί σήμερα να φαίνομαι λαβωμένος, αλλά πιστέψτε το, είμαι νικητής. Είμαστε νικητές. Καλή δύναμη. Πίστη και αρετή να οδηγούν την ψυχή σας και την καρδιά σας. Θέλω να ξέρετε, όσοι κρατούν το κεφάλι ψηλά, η Ιστορία τους χαιρετά και τους τιμά. Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας, σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας, σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας. Καλή αντάμωση».

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024