Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φρέντι Μπελέρης: Τον επισκέφθηκε στη φυλακή ο Συρίγος - Το «ευχαριστώ» σε Μητσοτάκη

Φρέντι Μπελέρης: Τον επισκέφθηκε στη φυλακή ο Συρίγος – Το «ευχαριστώ» σε Μητσοτάκη

Ο Φρέντι Μπελέρης χαρακτηρίζει για ακόμα μία «γελοία, προσχηματική και ανυπόστατη» την κατηγορία εις βάρος του και κάνει λόγο για «λεηλασία των περιουσιών της ομογένειας».

Τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τους Έλληνες για την υποστήριξη ευχαρίστησε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρης που παραμένει εδώ και τρεις μήνες στη φυλακή και δεν μπορεί να αναλάβει τα καθήκοντά του.

Ο Φρέντι Μπέλερης, δέχθηκε επίσκεψη από τον βουλευτή, Άγγελο Συρίγο, ο οποίος βρέθηκε στα Τίρανα ως απεσταλμένος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα ο Φρέντι Μπελέρης όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, ζήτησε από τον κ. Συρίγο να μεταφέρει στον Έλληνα Πρωθυπουργό «την απόφασή μου, που είναι και απαίτηση όλου του λαού της Χιμάρας, να αναλάβω τα καθήκοντα μου για να σταματήσει η λεηλασία των περιουσιών της ομογένειας».

Επισης ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας χαρακτηρίζει για ακόμα μία φορά «γελοία, προσχηματική και ανυπόστατη» την κατηγορία εις βάρος του.

Υπενθυμίζεται πως μετά την ολοκλήρωση των ανακρίσεων εις βάρους του Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση, η Ειδική Εισαγγελία της Αλβανίας ανακοίνωσε ότι ο φάκελος παραπέμπεται προς εκδίκαση στο Πρωτοδικείο του Ειδικού Δικαστηρίου, το οποίο βρίσκεται επίσης στα Τίρανα.

Ο Φρέντι Μπελέρης και ο συνεργάτης του κατηγορούνται για το ποινικό αδίκημα της ενεργούς διαφθοράς στις εκλογές. Λόγω των διακοπών στο αλβανικό σύστημα Δικαιοσύνης δεν είναι γνωστό πότε θα διεξαχθεί η δίκη, αλλά σίγουρα μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Ευχαριστώ από καρδιάς τον καθηγητή, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, και στενό μου φίλο Άγγελο Συρίγο που με επισκέφτηκε στις φυλακές των Τιράνων, απεσταλμένος από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ζήτησα από τον Άγγελο Συρίγο να μεταφέρει στον Έλληνα Πρωθυπουργό την απόφασή μου, που είναι και απαίτηση όλου του λαού της Χιμάρας, να αναλάβω τα καθήκοντα μου για να σταματήσει η λεηλασία των περιουσιών της ομογένειας. Ετοίμασαν έναν νόμο που υποτίθεται ότι στόχευε στην ανάπτυξη της περιοχής με την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων. Μέχρι σήμερα δεν έχει επενδύσει ούτε ένας ξένος στην περιοχή μας.

Όλοι όσοι έχουν ανακοινωθεί ως στρατηγικοί επενδυτές είναι όλοι Αλβανοί με δεσμούς με την κυβέρνηση. Στόχος μας, επίσης, είναι να ζούμε σε ένα δημοκρατικό κράτος όπου δεν θα υπάρχουν διακρίσεις ανάλογα με την εθνική καταγωγή των πολιτών και θα σταματήσουν οι πολιτικές εκφοβισμού των κατοίκων.

Είπα στον Άγγελο Συρίγο ότι περιμένω τρία πράγματα:

– να ορκιστώ άμεσα δήμαρχος στο δήμο που ο λαός με ψήφισε,

– να αφεθώ ελεύθερος για να μπορέσω να ασκήσω τα δημαρχιακά μου καθήκοντα και

– να καταπέσει η άδικη, γελοία, προσχηματική και ανυπόστατη κατηγορία εις βάρος μου.

Στο πρόσωπο του Έλληνα Πρωθυπουργού ευχαριστούμε την Ελλάδα που παλεύει δίπλα μας για τη διασφάλιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων μας».

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024