Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρέμβαση ΚΕΔΕ σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να αποφυλακιστεί ο Φρέντι Μπελέρης

Παρέμβαση ΚΕΔΕ σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να αποφυλακιστεί ο Φρέντι Μπελέρης

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζει σε επιστολή του προς τους ομολόγους του στην Ε.Ε. πως «δεν πρέπει να κλείσουμε τα μάτια και να παραμείνουμε αμέτοχοι. Αυτό συμβαίνει επί ευρωπαϊκού εδάφους και καταργεί αυτομάτως τις αξίες, τις αρχές και το σύνολο του ευρωπαϊκού νομικού μας πολιτισμού»

Επιστολή προς όλους τους δημάρχους, που είναι επικεφαλής των Ενώσεων Δήμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έστειλε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Λάζαρος Κυρίζογλου, για την υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος.

Η επιστολή εδράζεται στην από 30 Μαΐου 2023 ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και επιδιώκει να συμβάλει στην κοινή προσπάθεια για την απελευθέρωσή του, ώστε να καταστεί δυνατή η ορκωμοσία του και η ανάληψη των καθηκόντων του.

«Ένας εκλεγμένος δήμαρχος, ακριβώς όπως εσείς και εγώ, βρίσκεται στη φυλακή χωρίς κανένα νόμιμο και βάσιμο λόγο. Φυλακίστηκε δύο ημέρες προ των εκλογών, εκλέχτηκε και παραμένει φυλακισμένος μέχρι να εκπέσει για τυπικούς λόγους του αξιώματός του», αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

«Δεν μπορούμε να παραμείνουμε αμέτοχοι»

Και προσθέτει πως «δεν πρέπει να κλείσουμε τα μάτια και να παραμείνουμε αμέτοχοι. Αυτό συμβαίνει επί ευρωπαϊκού εδάφους και καταργεί αυτομάτως τις αξίες, τις αρχές και το σύνολο του ευρωπαϊκού νομικού μας πολιτισμού. Έχουμε υποχρέωση να συμπαρασταθούμε στον συνάδελφό μας».

«Η παράνομη κράτησή του οδηγεί μεθοδευμένα στην έκπτωση από το αξίωμά του. Η ανεκτική και φιλελεύθερη ευρωπαϊκή κοινωνία μας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραμένει απαθής μπροστά στην κατάφορη παραβίαση των δημοκρατικών μας αρχών, πολλώ δε μάλλον όταν τα φαινόμενα αυτά εμφανίζονται επί ευρωπαϊκού εδάφους», τονίζει ο Λάζαρος Κυρίζογλου.

Και καταλήγει: «Όλοι οι δήμαρχοι να ενώσουμε τη φωνή μας και να διατρανώσουμε την πεποίθησή μας ότι όταν η τοπική αυτοδιοίκηση, που είναι το κύτταρο της Δημοκρατίας, είναι φυλακισμένη, κάτι συμβαίνει με τη Δημοκρατία στο σύνολό της στο κράτος όπου συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα».

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024