Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
TUI: «Η εικόνα των κρατήσεων για τη Ρόδο είναι φανταστική»

TUI: «Η εικόνα των κρατήσεων για τη Ρόδο είναι φανταστική»

«Όλα τα ξενοδοχεία είναι ανοιχτά και λειτουργούν κανονικά»

Οι πυρκαγιές στις τουριστικές περιοχές της Ρόδου έχουν σβήσει πλέον, όμως εξακολουθούν να προκαλούν αβεβαιότητα σε ορισμένους παραθεριστές. Πάντως «γύρω από την πόλη της Ρόδου και στις παρακείμενες παραθεριστικές περιοχές του νησιού δεν υπάρχει κανένα σημάδι από τις πυρκαγιές και οι τουριστικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου, είναι άθικτες», αναφέρει η Welt και προσθέτει: «Όλα τα ξενοδοχεία είναι ανοιχτά και λειτουργούν κανονικά. Όποιος οδηγεί από την πόλη της Ρόδου μέσω Φαληρακίου, Αφάντου και Κολυμπίων προς τον Αρχάγγελο δεν θα παρατηρήσει επίσης καμία ζημιά. Το τοπίο είναι το ίδιο όπως πριν από την πυρκαγιά».

«Το τοπίο παρουσιάζεται όπως ακριβώς ήταν πριν από τη φωτιά, ενώ μεγάλες αντιπυρικές ζώνες προστάτευσαν πολλές περιοχές και ξενοδοχεία. Μονάχα σε λίγες περιπτώσεις έφτασαν οι φλόγες στην παραλία […] Ήδη μία εβδομάδα μετά την κατάσβεση, η συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχείων που επλήγησαν υποδέχονται και πάλι τους επισκέπτες. Μόνο 14 ξενοδοχεία κατέγραψαν ζημιές στις εξωτερικές εγκαταστάσεις τους και τρία εξ αυτών παραμένουν κλειστά. Όμως και αυτά σχεδιάζουν να επαναλειτουργήσουν κατά το τέλος Αυγούστου».

Ο επικεφαλής του ταξιδιωτικού πρακτορείου TUI, Στέφαν Μπάουμερτ, δηλώνει πως «λαμβάνοντας υπόψιν τις τρομερές εικόνες, είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά «η κατάσταση των κρατήσεων για τη Ρόδο είναι φανταστική. Τα αεροπλάνα έχουν ήδη επιστρέψει στο 95% της χωρητικότητας και όποιος θέλει να πάει στη Ρόδο αυτό το καλοκαίρι θα πρέπει να βιαστεί». Φυσικά, αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι τα γερμανικά πρακτορεία παρέχουν προσφορές σε χαμηλές τιμές.

H εικόνα στα ξενοδοχεία

Εν όψει της τεράστιας έκτασης της πυρκαγιάς, φαίνεται σχεδόν θαύμα ότι πόλεις και ξενοδοχεία υπέστησαν τεράστιες ποσότητες ιπτάμενων σωματιδίων αιθάλης, αλλά γλίτωσαν από την ίδια τη φωτιά. «Τα πάντα είναι πράσινα στα ξενοδοχεία και το γύρω τοπίο είναι καμένο», αναφέρει η ιδιοκτήτρια ταξιδιωτικών πρακτορείων Verena Ruthmann. «Τα ξενοδοχεία και οι παραλίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς περιορισμούς. Τα περισσότερα ξενοδοχεία δεν μυρίζουν ούτε στάχτη πια».

Πώς προχωρούν οι εργασίες καθαρισμού

Φυσικά μετά την πυρκαγιά έπρεπε να καθαριστούν και να καθαριστούν τα πράγματα. Όμως μόλις μια εβδομάδα μετά τη διαγραφή, τα περισσότερα από τα επηρεαζόμενα ξενοδοχεία δέχτηκαν ξανά επισκέπτες. Ο επικεφαλής της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου , Γεώργιος Ματσίγκος, επισημαίνει στη Die Welt ότι μόνο το 5% όλων των ξενοδοχείων στο νησί επλήγησαν από τη φωτιά.

Το βλέμμα στη Ρόδο

Η TUI σε ανάρτησή της αναφέρει ότι συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις πυρκαγιές στη Ρόδο που οδήγησαν στην εκκένωση σειράς ξενοδοχείων στα νότια του νησιού.

«Η συντριπτική πλειονότητα των ξενοδοχείων μας είναι πλέον ανοιχτά και εργαζόμαστε σκληρά για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους συνεργάτες μας στα ξενοδοχεία και την τοπική κοινότητα» αναφέρει ο παγκόσμιος ταξιδιωτικός οργανισμός.

Ειδικότερα για τη Βόρεια Ρόδο διαβεβαιώνει τους πελάτες της «τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα είναι πλήρως λειτουργικά και η ομάδα των αντιπροσώπων της TUI προσφέρει τις συνήθεις υπηρεσίες ».

Η νότια Ρόδος

«Εξετάζουμε συνεχώς την κατάσταση στη Ρόδο και ενώ τα περισσότερα ξενοδοχεία μας στο νότο είναι πλέον ανοιχτά και οι πελάτες μας απολαμβάνουν τις διακοπές τους, έχουμε πλέον επικοινωνήσει απευθείας με όλους τους πελάτες που επηρεάζονται από το κλείσιμο ενός ξενοδοχείου. Ενώ υποστηρίζουμε τους ξενοδόχους μας και την τοπική κοινότητα στη Ρόδο και είμαστε βέβαιοι ότι θα περάσετε υπέροχες διακοπές σε αυτό το όμορφο νησί, η TUI προσφέρει στους πελάτες που ταξιδεύουν σε ένα ξενοδοχείο στα νότια του νησιού την επιλογή να τροποποιήσουν χωρίς χρέωση ή ακυρώστε με πλήρη επιστροφή χρημάτων έως και 11 Αυγούστου» αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή: OT

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024