Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η συμβουλή του Ίβκοβιτς στον Ποτζέκο που τηρεί απαράβατα ο Ιταλός

Η συμβουλή του Ίβκοβιτς στον Ποτζέκο που τηρεί απαράβατα ο Ιταλός

Ο Τζιανμάρκο Ποτζέκο σε συνέντευξή του αποκάλυψε τις διδαχές του Ίβκοβιτς τις οποίες ακόμα θυμάται και τηρεί, δηλώνοντας μεγάλος θαυμαστής της σερβικής μπασκετικής σχολής.

Οι παλιότεροι θυμούνται τον ως έναν καλό Ιταλό παίκτη των 90ς. Τα χρόνια πέρασαν όμως και ο Ποτζέκο έχει γίνει ένας αξιόλογος προπονητής που έκανε αίσθηση στο περσινό Eurobasket οδηγώντας ψηλά την Ιταλία, ενώ έφτασε κοντά στο να αναλάβει τον Παναθηναϊκό πριν υπογράψει ο Αταμάν.

Η Σκουάντρα Ατζούρα προετοιμάζεται και αυτή για το Mundobasket που πλησιάζει (τζάμπολ στις 25 Αυγούστου), με τους παίκτες του Ποτζέκο να κατακτούν το Τουρνουά Ακρόπολις νικώντας Σερβία και Ελλάδα κατά σειρά.

Ο Ιταλός προπονητής που ποτέ δεν έκρυψε τον θαυμασμό του στην μεγάλη μπασκετική σχολή των Πλάβι, σε συνέντευξη του αποκάλυψε τα λόγια του «Σοφού», Ντούσαν Ίβκοβιτς, τα οποία εφαρμόζει ακόμα και σήμερα, χρόνια μετά…

«Ο προπονητής μπορεί πάντα να δημιουργήσει μια καταστροφή. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μου είπε κάποτε ότι κάθε προπονητής πρέπει να κάνει μια καταστροφή για να είναι καλός. Μου έμαθε ότι ένας προπονητής πρέπει να κάνει κάτι σκ@τ@ για να αναπτυχθεί ως κόουτς. Επιπλέον μπορεί να κάνει τους παίκτες του το μέγιστο κατά 50% καλύτερους από ό,τι είναι. Τα υπόλοιπα είναι στο χέρι τους. Μου το είπε πριν μερικά χρόνια και το θυμήθηκα».

Ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε από που προκύπτει αυτή η αγάπη του για το σερβικό μπάσκετ λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τη Σερβία και την πρώην Γιουγκοσλαβία. Μεγάλωσα στην Τεργέστη. Όταν ήμουν παιδί, έβλεπα περισσότερο γιουγκοσλαβικό μπάσκετ, παρά ιταλικό: Παρτίζαν, Ερυθρός Αστέρας, Τσιμπόνα, Σπλιτ καταπληκτικές ομάδες. Αργότερα, πέρασα δύο χρόνια στο Ζάγκρεμπ στον πάγκο της Τσεντεβίτα. Πρέπει να πω ότι εκείνη την εποχή, ήταν πιο εύκολο να κατακτήσουμε την EuroLeague παρά το εγχώριο πρωτάθλημα»

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024