Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελβετία: Νέα δράση ακτιβιστών για το κλίμα διέκοψε την κυκλοφορία στον Ρήνο

Ελβετία: Νέα δράση ακτιβιστών για το κλίμα διέκοψε την κυκλοφορία στον Ρήνο

Οι δυναμικές ενέργειες ακτιβιστών για το κλίμα πολλαπλασιάζονται στην Ελβετία

Η κυκλοφορία στον ποταμό Ρήνο διακόπηκε την Παρασκευή στο ύψος της Βασιλείας, στη βορειοδυτική Ελβετία, λόγω κινητοποίησης ακτιβιστών για το κλίμα, ανακοίνωσε η αστυνομία του καντονιού.

«Είμαστε σε στενή επαφή με τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην κινητοποίηση» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η κυκλοφορία «έχει διακοπεί μέχρι νεωτέρας».

Το τελευταίο διάστημα, οι δράσεις των ακτιβιστών του κλίματος έχουν προκαλέσει πρωτοφανή κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών σε χώρες της Ευρώπης.

Η ενέργεια περίπου δέκα ακτιβιστών ξεκίνησε πριν από τις 07:00 τοπική ώρα στη Γέφυρα των Τριών Ρόδων στο κέντρο της πόλης, με σκοπό να διαταραχθεί η μεταφορά καυσίμων στον Ρήνο.

Έξι ακτιβιστές κατέβηκαν με σχοινιά από τη γέφυρα. Ξεδίπλωσαν δύο πανό που έγραφαν «Ελευθερία διακίνησης για τους ανθρώπους και όχι για τα δεξαμενόπλοια» και το σήμα Stop, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Keystone-STA.

Οι δυναμικές ενέργειες ακτιβιστών για το κλίμα πολλαπλασιάζονται στην Ελβετία, συχνά για να διακόψουν την οδική κυκλοφορία σε πολυσύχναστες αρτηρίες, μερικές φορές κολλώντας τα χέρια τους στην άσφαλτο.

Αυτή την εβδομάδα, δύο μέλη της Renovate Switzerland διέκοψαν το φεστιβάλ κινηματογράφου του Λοκάρνο ανεβαίνοντας πάνω στη σκηνή, όπου οι διοργανωτές τους επέτρεψαν να μιλήσουν και να καταγγείλουν την έλλειψη βούλησης στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.

Οι ενέργειες αυτές προκαλούν μερικές φορές οργή και καταγγέλλονται κυρίως από το UDC («Κόμμα του Ελβετικού Λαού-Δημοκρατική Ένωση Κέντρου», ευρωσκεπτικιστική, αντιμεταναστευτική άκρα δεξιά), την ισχυρότερη παράταξη στο κοινοβούλιο της Ελβετίας

Το κόμμα χαρακτηρίζει τους ακτιβιστές «κλιματικούς τρομοκράτες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024