Ρόδος: Έρευνα για εντοπισμό αγνοούμενων προσφύγων – Σηκώθηκε ελικόπτερο της Frontex
Άνδρας που εντοπίστηκε χθες στην ξηρά δήλωσε πως βρισκόταν σε σκάφος με 40 ακόμα άτομα
Έρευνες διεξάγονται από χθες (Πέμπτη) στη θαλάσσια περιοχή της Ρόδου για τον εντοπισμό αγνοουμένων προσφύγων και μεταναστών, μετά από όσα είπε άνδρας – ναυαγός που εντοπίστηκε στην ξηρά.
Ο άνδρας δήλωσε πως επέβαινε σε σκάφος με 40 ακόμα περίπου πρόσφυγες όταν αυτό βυθίστηκε. Σύμφωνα με ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κάποιος ναυαγός ούτε ίχνη από σκάφος.
Στην επιχείρηση συμμετέχει και ελικόπτερο της Frontex.
Ιστιοφόρο με 22 άτομα
Όπως διευκρινίζει το Λιμενικό το περιστατικό αυτό δεν συνδέεται με το περιστατικό που έλαβε χώρα επίσης χθες το πρωί ανοιχτά της Ρόδου όταν εντοπίστηκε σκάφος που μετέφερε 22 άτομα (9 άνδρες, 6 γυναίκες και 7 ανηλίκους) και οδηγήθηκε σε λιμάνι του νησιού.
Σε αυτή την περίπτωση συνελήφθησαν και οι εννέα άνδρες ως διακινητές ενώ δεν υπάρχουν άλλοι επιβάτες που να αγνοούνται.
- Εταιρική Εκδήλωση της Servier Hellas: “Moved By You: From Innovation to Care”
- Η «μυστική» τράπεζα του Τζέφρι Έπσταϊν: Τα εκατομμύρια που διακινήθηκαν πριν και μετά τον θάνατό του
- Η Meta λανσάρει νέο εργαλείο δημιουργίας εικόνων, θα το ενσωματώσει σε Facebook και Instagram
- Ανοίγει ο δρόμος Ροβιές – Ήλια την Παρασκευή 10 Ιουλίου
- Μεταπολίτευση: μια διανοητική περιπέτεια
- Αμετανόητη η γερουσιαστής της Παραγουάης: «Ο Εμπαπέ δεν ξέρει καν πού πέφτει η χώρα μου, ας βρει δικηγόρο»
- Αθώωση λόγω αμφιβολιών ζητά ο εισαγγελέας για τους αστυνομικούς που κατηγορούνται για βιασμό στο ΑΤ Ομονοίας
- Δήμος Τανάγρας: Νέο κλειστό γήπεδο μπάσκετ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442