Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Φιλαδέλφεια: «Ήρθαν να δουν την Αθήνα, τον αγώνα και να φύγουν», λέει δικηγόρος τριών κατηγορουμένων

Νέα Φιλαδέλφεια: «Ήρθαν να δουν την Αθήνα, τον αγώνα και να φύγουν», λέει δικηγόρος τριών κατηγορουμένων

Ο δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας, που εκπροσωπεί τρεις κατηγορούμενους, ανέφερε ότι οι Κροάτες ήρθαν για 3-4 ημέρες για να δούνε την Αθήνα, τον αγώνα και να φύγουν.

Ενώπιον των τριών ανακριτών προκειμένου να απολογηθούν βρίσκονται οι πρώτοι 30 κατηγορούμενοι για την αιματηρή συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησε στη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

Ο δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας, που εκπροσωπεί τρεις από τους κατηγορούμενους, ανέφερε έξω από τα δικαστήρια: «Ήρθαν 3-4 μέρες να δούνε την Αθήνα, την Αττική, να δούνε την αναμέτρηση και να φύγουν, δεν απαγορεύεται».

Στη συνέχεια ο δικηγόρος πρόσθεσε για τους πιθανούς δράστες της δολοφονίας: «Ο δράστης της στυγερής δολοφονίας μπορεί να είναι Κροάτης, Αλβανός ή Έλληνας. Κανείς δε δικαιούται να προκρίνει και να προεξοφλεί την ενοχή κανενός ανθρώπου. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Οφείλουμε πολιτισμό, σύνεση, μετριοφροσύνη, ψυχραιμία και εγκράτεια»

«Θα παραιτηθώ αν υπάρξει στοιχείο εμπλοκής»

Ο Βασίλης Νουλέζας σημείωσε επίσης, πως αν υπάρξει στοιχείο ενοχής των πελατών του, τότε θα παραιτηθεί από την υπόθεση.

«Μη δυναμιτίζουμε το κλίμα, μη χειροτερεύουμε τις σχέσεις του ελληνικού λαού με τους Κροάτες, οι οποίοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους, πιστεύω, είναι δημοκρατικοί, φιλειρηνικοί και καταδικάζουνε, όπως κι εγώ και όλοι μας, απερίφραστα, την βία στον αθλητισμό. Να έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, να την αφήσουμε νηφάλια να επιτελέσει το καθήκον της, το έργο της.

Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν να ξεκαθαριστεί ότι δεν έχουν καμία δράση στα επεισόδια και στη δολοφονία, αν προκύψει στοιχείο, θα παραιτηθώ».

Επεισόδια στην Ευελπίδων την ώρα που απολογούνται οι δράστες των αιματηρών γεγονότων

Εν τω μεταξύ, ένταση επικράτησε νωρίτερα έξω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων που απολογούνται οι κατηγορούμενοι για τις αιματηρές συμπλοκές στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όπως μεταδίδει το MEGA οπαδοί της ΑΕΚ που είναι συγκεντρωμένοι στο σημείο πέταξαν μπουκάλια με νερό προς το μέρος των αστυνομικών δυνάμεων και των τηλεοπτικών συνεργείων.

Η ένταση κράτησε για λίγη ώρα, με τους οπαδούς στη συνέχεια να μετακινούνται στο πάρκο απέναντι από την πύλη των Δικαστηρίων.

Οι πέντε βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Η αιτία του θανάτου του Μιχάλη Κατσουρή είναι το ένα και μοναδικό τραύμα που κατάφεραν οι χούλιγκαν στο χέρι -συγκεκριμένα στον πήχη του- το οποίο φαίνεται να προκλήθηκε κατά την προσπάθειά του να αμυνθεί, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται το ένα και μοναδικό μοιραίο χτύπημα πιθανόν να προκλήθηκε από μαχαίρι τύπου καραμπίτ, με τον 29χρονο να ξεψυχά σε λιγότερο από 10 λεπτά από ακατάσχετη αιμορραγία.

Ανάμεσα στους δεκάδες συλληφθέντες, υπάρχουν πέντε που θεωρούνται από τους αστυνομικούς οι βασικοί ύποπτοι για το θανατηφόρο χτύπημα εναντίον του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ. Πρόκειται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, για έναν Κροάτη, έναν Αλβανό και τρεις Έλληνες είναι οι βασικοί ύποπτοι για το θανατηφόρο τραύμα στο χέρι του 29χρονου Μιχάλη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο Αλβανός και ο Κροάτης κατά τη σύλληψή τους, είχαν πάνω τους αναδιπλούμενους σουγιάδες με αίμα και αμέσως διαχωρίστηκαν από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, ως ύποπτοι για τη δολοφονία.

Οι δύο από τους Έλληνες είναι οργανωμένοι οπαδοί ελληνικής ομάδας και έχουν βαρύ ποινικό μητρώο. Ο τρίτος αναζητείται από τις Αρχές και έχει ταυτοποιηθεί.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024