Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
J.K Rowling: Το Μουσείο Ποπ Κουλτούρας εξαφάνισε το όνομά της από έκθεμα λόγω των τρανσφοβικών της απόψεων

J.K Rowling: Το Μουσείο Ποπ Κουλτούρας εξαφάνισε το όνομά της από έκθεμα λόγω των τρανσφοβικών της απόψεων

Η ίδια αρνείται επανειλημμένα πως είναι τρανσφοβική

Ως «ψυχρή και άκαρδη οντότητα» περιέγραψαν οι υπεύθυνοι του Μουσείου Ποπ Κουλτούρας την συγγραφέα του Χάρι Πότερ, J.K Rowling προχωρώντας στην αφαίρεση του ονόματός της από έκθεμα λόγω των τρανσφοβικών της απόψεων.

Στην σχετική ανακοίνωση στο site του μουσείου, ο υπεύθυνος των εκθεμάτων Κρις Μουρ ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως τρανς πρώην φανατικό του Harry Potter, υποστήριξε ότι οι τρανσφοβικές δηλώσεις της γνωστής συγγραφέως  είναι «γεμάτες μίσος και διχαστικές» και δεν είναι δυνατόν να αγνοηθούν από το μουσείο.

Έτσι μετά από πολλές συζητήσεις αποφασίστηκε να διατηρηθούν τα εκθέματα του Harry Potter ωστόσο να αφαιρεθούν από αυτά, κάθε αναφορά στην δημιουργό του.

«Δεν αποτελεί την τέλεια λύση»

«Η σειρά Harry Potter έχει αρκετή σημασία στη σφαίρα της ποπ κουλτούρας και θέλαμε να αποδώσουμε τα εύσημα στη δουλειά των ηθοποιών, των σκηνογράφων και των σχεδιαστών κοστουμιών στην γκαλερί Φαντασίας μας (…) γι’ αυτό και θα δείτε τα αντικείμενα, αλλά χωρίς καμία αναφορά ή εικόνα της συγγραφέως» εξήγησε ο Μουρ.

Επισήμανε πως δεν είναι η τέλεια λύση, αλλά ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ συζητούνται επιπλέον κινήσεις για το μέλλον.

Πλην των τρανσφοβικών της δηλώσεων, ο Μουρ κατήγγειλε την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και για «αντισημιτικά» στερεότυπα, στον «απίστευτα λευκό μαγικό κόσμο» που δημιούργησε.

Πρόσθεσε ότι η queer κοινότητα «ανησυχεί για τα τρανς αδέλφια μας», αναφερόμενος στην αύξηση της τρανσφοβικής ρητορικής και τον αριθμό των νέων νόμων στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Η J.K Rowling αντιμετωπίζει έντονες επικρίσεις από το 2020, όταν είχε επικρίνει άρθρο για τη συμπεριληπτική του γλώσσα.

Στη συνέχεια έγραψε ένα μακροσκελές κείμενο με το οποίο επιχειρούσε να δικαιολογήσει τις απόψεις της και το οποίο επικρίθηκε εντόνως, από τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Έκτοτε, ορισμένοι πρωταγωνιστές των κινηματογραφικών διασκευών των βιβλίων της, όπως ο Ντάνιελ Ράντκλιφ και η Έμα Γουάτσον, έχουν ταχθεί κατά των δηλώσεών της, με τον πρώτο να λέει ότι θέλει τα «queer και τρανς παιδιά», που είχαν «πληγωθεί» από τα λόγια της, να γνωρίζουν ότι δεν ενστερνίζονται όλοι αυτές τις απόψεις.

Νωρίτερα φέτος, η συγγραφέας ισχυρίστηκε ότι τα σχόλιά της είχαν παρεξηγηθεί και πως ποτέ δεν θέλησε να πληγώσει κανέναν, και επανειλημμένα έχει αρνηθεί πως είναι τρανσφοβική.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024